Головна Новини Світ Китай Столтенберг назвав, що Росія пропонує Китаю за допомогу у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав, що Росія пропонує Китаю за допомогу у війні в Україні

Столтенберг розповів, як Китай допомагає Росії, і що Кремль пропонує натомість. Крім того, інші союзники РФ також мають користь від співпраці з Москвою.

7 квітня 2024, 09:50 comments4157
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Росія віддає своє майбутнє в заставу Китаю, щоб Пекін підтримував російську військову економіку. Таким чином Китай допомагає Росії у веденні війни в Україні. Інші союзники Росії також допомагають Москві для отримання вигоди.

Столтенберг назвав, що Росія пропонує Китаю за допомогу у війні в Україні

Китай допомагає Росії у війні в Україні. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю для BBC генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що "альянс авторитарних держав" дедалі активніше співпрацює проти західних демократій. За його словами, в цей союз входить Росія, Північна Корея, Іран та Китай, які згуртовуються та надають один одному підтримку.

"Китай підтримує російську військову економіку, постачаючи ключові продукти для оборонної промисловості, а натомість Москва обіцяє своє майбутнє Пекіну", — вважає Столтеберг.

Крім активної купівлі російської нафти, видання Bloomberg виявило, що Китай надає Росії супутникові знімки, які армія РФ використовує для військових цілей. Також Росія отримує з Китаю електроніку та верстати для виробництва танків, оптичні прилади, паливо для ракет та іншу допомогу. Попри це Китай не визнає, що надсилає військову допомогу Росії.

Також Північна Корея надсилаючи зброю до Росії для використання на війні в Україні, отримує інформації про технічні питання цього озброєння та якості боєприпасів. Таким чином Україна перетворилась на полігон випробувань для КНДР. А інший союзник Росії — Іран, за свої дрони отримує трофейну техніку з війни в України для майбутніх розробок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Китаї відреагували на звинувачення щодо постачання зброї до Росії.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, який назвав мирний план Китаю щодо закінчення війни в Україні найкращим з запропонованих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини