Головна Новини Світ Китай Торгова війна набирає обертів: Китай вирішив ударити по ЄС ще болючіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Торгова війна набирає обертів: Китай вирішив ударити по ЄС ще болючіше

Китай уже взявся за молочну продукцію із ЄС

21 серпня 2024, 16:57 comments1127
Поділіться публікацією:

Китай розпочав розслідування щодо імпорту молочних продуктів із Європейського союзу. Це рішення Пекіна стало ще однією відповіддю на плани щодо введення мит на китайські електромобілі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Торгова війна набирає обертів: Китай вирішив ударити по ЄС ще болючіше

Китай та ЄС. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що розслідування торкнеться кількох молочних продуктів, включаючи свіжі та плавлені сири, йдеться у заяві Міністерства торгівлі Китаю.

У рамках розслідування, розпочатого на прохання промислових груп у Китаї, буде розглянуто 20 програм субсидування ЄС, зокрема деякі з них у рамках Загальної сільськогосподарської політики та інші, що діють в Італії та Фінляндії, йдеться у повідомленні міністерства. Очікується, що розслідування буде завершено протягом року і може бути продовжено ще на шість місяців за особливих обставин, додали у міністерстві.

За офіційними даними, експорт молочної продукції з ЄС до Китаю минулого року становив 1,7 мільярда євро.

Китай імпортує молочні продукти з європейських країн, включаючи Нідерланди та Францію, але головним постачальником є Нова Зеландія. В останні роки закупівлі молочної продукції в Китаї скоротилися через зростання внутрішнього виробництва та економічний спад.

Європейська комісія взяла до уваги розслідування Китаю і планує "рішуче захищати інтереси молочної промисловості ЄС", за словами прес-секретаря Олофа Гілла. Він зазначив, що Єврокомісія втручатиметься в міру необхідності, щоб розслідування відповідало правилам Світової організації торгівлі.

"Ми віримо, що ЄС і Китай знайдуть конструктивний спосіб вирішити будь-які двосторонні суперечки, як це траплялося в минулому з інших питань", — сказав генсекретар Європейської молочної асоціації Олександр Антон.

У Євросоюзі не очікують на високий попит з боку Китаю цього року і вже почали шукати альтернативні ринки збуту продукції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні авіакомпанії скорочують рейси до Китаю: що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини