Головна Новини Світ Китай Тривожна доповідь Пентагону про китайські ядерні сили
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривожна доповідь Пентагону про китайські ядерні сили

Міністерство оборони США вважає, що Китай дуже швидкими темпами нарощує свій ядерний потенціал.

1 грудня 2022, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нещодавній звіт Пентагону демонструє велике збільшення ядерного озброєння в КНР. Міністерство оборони США стверджує, що такими темпами запаси Китаю можуть зрости до 1500 ядерних боєголовок за наступні десять років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт Пентагону.

Тривожна доповідь Пентагону про китайські ядерні сили

Демонстрація ракет у Китаї. Фото: з відкритих джерел

За даними США в арсеналі китайців станом на 2020 рік було близько 200 ядерних боєголовок. Тоді американські військові аналітики прогнозували, що їх кількість подвоїться за наступні 10 років. Проте, всього за два роки Китай зміг майже подвоїти кількість боєголовок, зараз КНР має 350 ядерних боєголовок.

Відповідно до нового звіту американців, що був опублікований 29 листопада, Китай може виготовити 1500 ядерних боєголовок до 2035 року.

"Те, що ми насправді спостерігали протягом останніх кількох років, — це прискорене нарощування" — розповів CNN чиновник Пентагону з питань оборони.

За інформацією Міністерство оборони США Китай інвестує великі кошти в ядерну тріаду, тобто можливість запускати ракети з моря, землі та повітря. Згідно зі звітами американців Китай провів за рік 135 запусків балістичних ракет, що становить більше, ніж ракетні запуски усіх країн разом взятих, без урахування ракет, що використовує Росія у війні проти України.

За даними американців, Китай має майже мільйонну постійну армію, найбільший у світі флот за кількістю кораблів і третю за величиною авіацію у світі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай прийняв важливе рішення, яке може нашкодити економіці Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали про методи, які використовує Китай, щоб приховати протести в країні. В Twitter почали з'являтись фото напівоголених жінок для надання послуг ескорту. Таким чином, в соцмережах замість фото і відео з протестів, з'являються зовсім інші повідомлення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.defense.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини