Головна Новини Світ Китай У Китаї натякнули, що готові постачати зброю РФ - вже знайшли виправдання
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї натякнули, що готові постачати зброю РФ - вже знайшли виправдання

У Китаї прямо натякнули на готовність розпочати постачання зброї Росії, оскільки США озброюють Тайвань

7 березня 2023, 09:00 comments1883
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", глава МЗС Китаю Цінь Ган під час прес-конференції порівняв можливість будь-якої передачі зброї Росії з тим, що США надають військову підтримку Тайваню і при цьому не звертають увагу на попередження з боку офіційного Пекіна.

У Китаї натякнули, що готові постачати зброю РФ - вже знайшли виправдання

Цінь Ган. Фото: із відкритих джерел

Щодо війни в Україні Цинь заявив, що "Китай не створював кризи, вона не є стороною кризи і не надавала зброї жодній із сторін".

"Між війною та миром ми обрали світ; між санкціями та діалогом ми вибрали діалог; між роздмухуванням полум'я та зниженням температури ми вибрали останнє", — заявив китайський міністр.

Варто зазначити, розмови про те, що Китай може розпочати масові постачання зброї Росії останнім часом говорять дедалі активніше. Так видання "NBC" повідомляло, що Китай може надати Росії артилерію та боєприпаси. У ЦРУ також припускають, що Пекін може відправити летальну зброю Росії у війні проти України.

При цьому сам Китай дедалі ворожіше висловлюється на адресу заходу і США зокрема. Так лідер КНР Сі Цзіньпін публічно звинуватив США у "придушенні Китаю".

Читайте також на порталі "Коментарі" — КНР різко збільшила військовий бюджет. Це відбувається на тлі активних звинувачень на адресу КНР з боку США у наданні допомоги РФ у війні проти України. Білий дім не відкидає навіть, що Китай може піти на постачання зброї росіянам. Як КНР може поводитись на другому році широкомасштабної російської агресії проти України (десятого року власне неоголошеної війни)? Чи зможе Західний світ знайти потрібні аргументи – і не дати Пекіну відкрито стати на бік Москви, як це вже зробив Іран? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини