Головна Новини Світ Китай У Китаї працюватимуть з молоддю аби підняти рівень народжуваності
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї працюватимуть з молоддю аби підняти рівень народжуваності

У Китаї запускають пілотні проєкти, спрямовані на просвітницьку й роз’яснювальну роботу серед молодого покоління – зокрема, щодо їх заохочення до створення сімей та батьківства

16 травня 2023, 11:50
Поділіться публікацією:

Про це повідомили у Китайській асоціації планування сім’ї, передають "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

У Китаї працюватимуть з молоддю аби підняти рівень народжуваності

У Китаї зростатиме дітонародження. Ілюстративне фото

Нові проєкти формуватимуть картинку культури шлюбу у суспільстві, необхідності народження дітей та розподілу батьківських обов’язків у вихованні нащадків.

Окремо, увагу приділятимуть відмові від старих звичаїв, які негативно впливають на бажання створити сім’ю. Наприклад — обмеження традиційних високих "виплат за наречену".

Пілотні проєкти запускають у понад 20 великих китайських містах. Таких як, Пекін, Ханьдань, Гуанчжоу та інших.

В урядах провінцій, завдяки співпраці із центральною владою уже запровадили "заохочувальні заходи" для сприяння громадян мати більше нащадків. Серед стимулів – фінансові доплати, податкові пільги, житлові субсидії та можливість здобувати освіту третій дитині в сім’ї – безкоштовно чи на субсидованій основі.

Тривалий час, у Китаї діяли суворі заборони щодо народження дітей "одна сім’я — одна дитина" з 1980 до 2015 року. Що призвело до створення демографічних проблем в країні,  а саме до різкого уповільнення темпів народжуваності та старіння населення.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — До чого ЄС підштовхує Китай – чому Пекін зацікавлений, щоби РФ не програла Пекін повністю відмовляється використовувати свої можливості для впливу на політику Путіна.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — У ЄС більше не розглядають Китай як посередникаміж Україною та РФ. Головний дипломат ЄС Боррель вважає, що Китай уже не може бути посередником між Україною та РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини