Головна Новини Світ ЄС У ЄС більше не розглядають Китай як посередника між Україною та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС більше не розглядають Китай як посередника між Україною та РФ

Головний дипломат ЄС Боррель вважає, що Китай уже не може бути посередником між Україною та РФ

12 травня 2023, 08:22 comments2667
Поділіться публікацією:

Китай залишається важливим партнером Брюсселя, але вже втратив нагоду бути посередником у розв'язаній Росією війні проти України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, пише "Укрінформ".

У ЄС більше не розглядають Китай як посередника між Україною та РФ

Сі Цзіньпін та Путін. Фото: із відкритих джерел

Головний дипломат Євросоюзу зазначив, що Китай є для ЄС одночасно важливим торговим партнером та конкурентом в економіці та противником у цінностях.

"Питання не в тому, щоб зупинити Китай у цьому перетворенні, але в тому, як переконати Китай конструктивно використати свою міць відповідно до міжнародного права", — зазначив Боррель.

Підкреслюючи важливу роль Китаю у світі, Жозеп Боррель висловив думку, що хоча Пекін має великий вплив на Москву, і може допомогти зупинити агресію, той уже втратив можливість грати роль посередника, тому що його "нейтральність" мала скоріше проросійську спрямованість.

"Так, Китай підтримує Росію, але поки що він не надавав Росії військової допомоги. Ми повинні бути пильними, щоб не штовхнути Росію в руки Китаю. Але я не думаю, що Китай почувається дуже комфортно від того, що там (Ред. — в Росії) відбувається", — вважає Боррель.

Раніше головний дипломат Євросоюзу попередив, що позиція та дії Китаю щодо війни Росії проти України – один із факторів, які будуть визначальними для подальших відносин між Пекіном та Європою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в очікуванні 11-го санкційного пакету проти Росії: чи є ефект від санкцій, які вже запровадили раніше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи може КНР відмовитися від підтримки РФ – якого вибору вже підштовхують Пекін. Експерти детально проаналізували ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини