Головна Новини Світ Китай У Китаї відповіли – чи поставляють Росії компоненти для зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї відповіли – чи поставляють Росії компоненти для зброї

Офіційний Пекін, як і раніше, заперечує постачання Росії компонентів для виробництва зброї

21 серпня 2023, 14:12
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Китаю заперечує постачання Росії китайських компонентів та комплектуючих для виробництва зброї, яку країна-агресор застосовує на території України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник МЗС Ван Веньбін, пише "Укрінформ".

У Китаї відповіли – чи поставляють Росії компоненти для зброї

Китай. Фото: з відкритих джерел

"Китай завжди виважено та відповідально ставиться до експорту товарів військового призначення", — заявив Веньбін.

Він додав, що підходи та практики Китаю в цьому питанні є незмінними та прозорими, тому офіційний Пекін вважає подібні повідомлення "злими намірами окремих ЗМІ" і виступає проти безпідставних закидів.

"Що стосується українського питання, Китай послідовно просуває мирні переговори і продовжуватиме відігравати конструктивну роль в ослабленні напруженості", — наголосив речник МЗС.

Зазначимо, майже через півтора роки повномасштабної російсько-української війни Китайська Народна Республіка (КНР) продовжує грати в нейтральність. І навіть російські ракетні удари по Україні не особливо пливають на позицію Пекіна. Як і вихід РФ із зернової угоди, який обговорювався на засіданні Ради безпеки ООН. У ході свого виступу заступник посла Китаю в ООН Дай Бінг лише чергово закликав сторони "йти назустріч один одному", нагадавши про вимоги РФ щодо поновлення дії цієї угоди. Тим часом радник президента Франції Еммануель Бонн заявив, що Захід має низку доказів, що підтверджують, що Китай передає Росії певну допомогу (технології подвійного призначення та нелетальну військову допомогу, таку як шоломи та броня) для війни проти України. Про що говорять китайські ігри довкола російсько-української війни? Чи змінилося щось за останні рік-півтора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини