Головна Новини Світ Китай У Китаї відповіли, чи справді їхній посланець пропонував визнати окупацію РФ територій України.
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї відповіли, чи справді їхній посланець пропонував визнати окупацію РФ територій України.

Офіційний Китай заперечує, що його посланець пропонував визнати окупацію РФ територій України

30 травня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

У прес-службі МЗС Китаю Мао Нін назвав неправдивою інформацію The Wall Street Journal про те, що спецпредставник Лі Хуей під час європейського турне закликав визнати окупацію Росією українських територій в обмін на негайне припинення вогню. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба МЗС Китаю.

У Китаї відповіли, чи справді їхній посланець пропонував визнати окупацію РФ територій України.

Спецпосланець Китаю. Фото: з відкритих джерел

"Китай вчасно оприлюднив інформацію про візит спеціального представника Лі Хуея. Зверніться до неї для отримання достовірної інформації. Я також зазначила, що міністр закордонних справ України публічно заявив, що він зв'язався з іншими сторонами. Жодна країна не повідомила, що спеціальний представник Лі Хуей зробив заяви, про які повідомляє WSJ" – зазначив Мао Нін.

Зазначимо, європейське турне спецпредставника уряду Китайської Народної Республіки (КНР) Лі Хуея, який уже побував у Києві та інших європейських столицях, може бути пов'язане зі спробою подати представникам ЄС неприйнятні для України пропозиції, пише американське видання The Wall Street Journal. А саме – припинити бойові дії, визнавши за Росією окуповані українські території. Чи справді спецпред КНР, який вирушив тепер і до Москви, міг так відверто "торгувати" Україною? Чи ми бачимо ігри англосаксів (США та Великобританія) проти китайських мирних планів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.                                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: чому в тилу ворога неспокійно – як це може наблизити контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини