Головна Новини Світ Китай У Китаї ввели штрафи за недоїдені страви в ресторанах
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї ввели штрафи за недоїдені страви в ресторанах

Влада Китаю ухвалила закон, який дозволяє брати з відвідувачів додаткову плату за не спожиту їжу

30 квітня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Китай вирішив боротися з харчовими відходами та марнотратством в їжі, тому уряд прийняв законопроект, згідно з яким, відвідувачів ресторанів і кафе будуть штрафувати, якщо вони залишають в тарілках велику кількість залишків їжі.

У Китаї ввели штрафи за недоїдені страви в ресторанах

у Китаї будуть штрафувати за недоїдену їжу (фото з відкритих джерел)

Новий закон дозволяє закладам громадського харчування додавати до рахунку клієнта додаткову плату за надмірну кількість їжі, яку вони не з'їли. Це буде мито за утилізацію харчових відходів, але її сума повинна бути чітко фіксованою. Законопроект набрав чинності з моменту прийняття.

У звіті, заснованому на загальнонаціональному дослідженні, йдеться, що кожен день міські підприємства індустрії громадського харчування Китаю утилізують близько 18 мільярдів кілограмів харчових відходів.

До слова, штрафувати будуть не тільки відвідувачів, але і самі ресторани, якщо вони своєю рекламою заохочуватимуть клієнтів замовляти більші порції їжі. Тоді їм доведеться заплатити близько 10 тисяч юанів (42 тисячі гривень). Також заклади можуть бути оштрафовані в разі великого замовлення продуктів, які згодом не були використані. Влада сподівається, що новий закон встановить базовий кодекс поведінки та дозволить обмежити харчові відходи.

Нагадаємо, що у 2019 році на нараді Монреальського протоколу, який проходив в Римі, представники 70-ти країн світу дійшли згоди про подальше зниження харчових відходів, які позитивно відіб'ються на кліматичній обстановці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ресторан-піцерія в Іспанії запустив додаток віртуального офіціанта, щоб відвідувачі менше контактували з обслуговуючим персоналом в умовах карантину через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини