Головна Новини Світ Китай Стало відомо, хто зупинив Китай від поставок зброї до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто зупинив Китай від поставок зброї до Росії

Перед відправкою зброю з Китаю до Росії, Джо Байден переконав Сі Цзіньпіна не надсилати допомогу РФ.

30 травня 2024, 13:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку російського повномасштабного вторгнення президент США Джо Байден здійснив дзвінок до Китаю, під час якого переконав китайського лідера Сі Цзіньпіна не надсилати зброю до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Washington Post.

Стало відомо, хто зупинив Китай від поставок зброї до Росії

Лідер Китаю Сі Цзіньпін та російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Китай не надсилає Росії зброю, проте відправляє 70% верстатів і 90% мікроелектроніки від загальної кількості імпортованої РФ.

Як вказує політичний оглядач Девід Ігнейшс, причиною того, чому Китай досі не надіслав Росії зброю став дзвінок президента США Джо Байдена. За три тижні після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення Путін оголосив про "безмежне партнерство" з Китаєм та "благав" надіслати зброю у Сі Цзіньпіна. 

"Вони були готові до доставки, коли Байден зателефонував Сі, щоб попередити його, що Сполучені Штати відреагують", — пише Ігнейшс.

За словами політичного оглядача, це викликало "гнівну" реакцію у китайського лідера. Сі Цзіньпін запитав, чи не погрожує йому Джо Байден.

Після цього, Китай утримався від прямих поставок зброї до Росії. Проте, Сі Цзіньпін передав колишньому віцепрем'єр-міністру Лю Хе керувати таємною китайською допомогою для Москви, але без летального озброєння.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив попередження для Китаю щодо його позиції до війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що в Міністерстві закордонних справ КНР відповіли на питання, чи буде делегація Китаю присутня на Саміті миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини