Головна Новини Світ Китай У Китаї звернулися до НАТО із попередженням та заговорили про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї звернулися до НАТО із попередженням та заговорили про війну в Україні

У Китаї закликали НАТО відмовитися від мислення часів холодної війни

сьогодні, 14:59
Поділіться публікацією:

Організація Північноатлантичного договору має виправити своє помилкове уявлення про Китай і не втручатися у справи Азіатсько-Тихоокеанського регіону, заявило дипломатичне представництво КНР у Європейському Союзі. Таким чином, воно відреагувало на слова генерального секретаря НАТО Марка Рютте про необхідність зміцнити зв'язки з партнерами альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні.

У Китаї звернулися до НАТО із попередженням та заговорили про війну в Україні

Китай

"Китай закликає НАТО відмовитися від мислення часів холодної війни, виправити неправильне уявлення про Китай, припинити втручання у справи Азіатсько-Тихоокеанського регіону і робити більше речей, які сприяють миру та стабільності в усьому світі, а не навпаки", — йдеться у повідомленні відомства.

Крім того, Китай прокоментував і війну в Україні, яку там досі називають "кризою". У дипмісії заявили, що не варто "перекладати провину" за конфлікт в Україні та допомагати формувати нові "угруповання" в Україні, оскільки такі дії нібито не допомагають "вирішити ситуацію".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Пекін має всі можливості контролювати Путіна. "Тегеран і Пхеньян — союзники Китаю, а не Росії, в Росії вони тільки заробляють, причому з дозволу Китаю і натурою. Це досить дати відмашку на заморожування поставок зброї — і "СВО" захлинеться без засобів ведення війни, тому що власне виробництво і так невелике та неякісне, плюс санкції перекрили більшість шляхів поставок складових . Сі такої відмашки не дав, бо йому справді начхати на Росію та Україну, які його цікавлять виключно, як аргументи у глобальному протистоянні зі США, способи збереження масштабів експорту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини