Головна Новини Світ Китай У КНР знову натякнули, що готові воювати за Тайвань
commentss НОВИНИ Всі новини

У КНР знову натякнули, що готові воювати за Тайвань

Пекін заявив, що 1,4 млрд китайців не змиряться з тим, що Тайвань не їхня територія

21 квітня 2023, 14:35 comments2256
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Китаю Цінь Ган під час виступу на міжнародному форумі з модернізації у Шанхаї заявив, що Тайвань історично є невід'ємною частиною Китаю. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Укрінформ".

У КНР знову натякнули, що готові воювати за Тайвань

Міністр закордонних справ КНР Цінь Ган. Фото: з відкритих джерел

"Тайвань був невід'ємною частиною території Китаю з давніх-давен, і обидва береги (Ред. – Тайваньської) протоки належать одному Китаю. Це історія Тайваню і це статус-кво Тайваню. Повернення Тайваню до Китаю є складовою післявоєнного (Ред. – після Другої світової війни) ) міжнародного порядку, написаного чорним по білому у Каїрській та Потсдамській деклараціях", – зазначив Цінь Ган.

За словами глави МЗС Китаю, "сепаратистські сили незалежності Тайваню" та "кілька країн, які прагнуть скористатися ситуацією", намагаються змінити статус-кво, скасувати принцип "одного Китаю" та досягти його "мирного поділу".

"Це неприйнятно для 1,4 млрд китайців. Китай не втратить жодної частини своєї території, відновленої після Другої світової війни, і встановлений повоєнний міжнародний порядок не буде змінено. Ми хотіли б чітко дати зрозуміти тим, хто прагне саботувати міжнародне законодавство в ім'я міжнародного. порядку: питання Тайваню належить до корінних інтересів Китаю, і наша відповідь тому, хто спробує зруйнувати принцип одного Китаю, – ми ніколи не відступимо перед будь-яким актом, який підриває суверенітет та безпеку Китаю", – зазначив міністр.

Варто зазначити, що збройні сили Китаю планують провести не менше п'яти навчань у різних районах, зокрема, у Південно-Китайському морі, на тлі зростання напруженості навколо Тайваню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай відповів США щодо "безмежної" дружби з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини