Головна Новини Світ Китай У Швейцарії китайська делегація відмовилася від зустрічі із Зеленським: ЗМІ дізналися причини
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії китайська делегація відмовилася від зустрічі із Зеленським: ЗМІ дізналися причини

Журналісти припускають, що Китай навмисно уникав зустрічі з Україною

17 січня 2024, 21:05 comments1057
Поділіться публікацією:

 Китай  відмовивсь  погодити зустріч прем'єр-міністра Лі Цяна і президента України Володимира Зеленського  на території  Швейцарії. Про це  інформує  Politico.

У Швейцарії китайська делегація відмовилася від зустрічі із Зеленським: ЗМІ дізналися причини

Володимир Зеленський у Швейцарії (фото з відкритих джерел)

"Делегація Китаю в Швейцарії мала широкі можливості сидіти навпроти своїх українських колег, чи то в Берні, чи то на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Будь-яка зустріч задовольнила б давню надію Києва провести відверті особисті дискусії з високопоставленими чиновниками з Пекіна", — стверджують в  публікації.

Важливо, що до цього  очільник Офісу президента України Андрій Єрмак  зазначив, що Китаю дуже важливо приєднатись  до мирних переговорів, і натякав, що в глави держави буде можливість поспілкуватись з керівником китайського уряду Лі Цяном.

Проте, врешті-решт, Україна не змогла домогтись  прогресу в залученні КНР до переговорів, а Зеленський і Лі не  мали можливості  виступити.

Журналісти видання пишуть, що ця обставина могла бути, як  остання ознака того, що Китай не має намірів домагатись  зупинення повномасштабної війни РФ проти України.

Politico  продовжує, що  при цьому КНР стала на бік Росії і почала постачати їй матеріали для військових цілей, не зважаючи на тиск зі сторони західних  країн.

В публікації  йдеться, що рішення КНР не проводити зустріч з членами  української делегації  виглядає навмисним, а не є результатом проблем із розкладом.

За словами високопоставленого американського чиновника, Китай відхилив прохання України про зустріч в якийсь момент під час їх взаємних візитів до Швейцарії. Як стверджує  інший високопоставлений американський  представник,  Китай відмовивсь від будь-яких зустрічей після того, як РФ закликала його  зупинити дипломатичні контакти з Україною.

За словами високопоставленого  представника  Євросоюзу,  блок закликає  Китай відновити прямі контакти із Зеленським, зазначаючи, що зустріч із Лі у Швейцарії виглядала  б, як  позитивний крок.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як Китай розглядає війну в Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини