Головна Новини Світ НАТО На тлі поглиблення співробітництва Росії та Китаю генсек НАТО звернувся із закликом до Пекіна
commentss НОВИНИ Всі новини

На тлі поглиблення співробітництва Росії та Китаю генсек НАТО звернувся із закликом до Пекіна

У НАТО застерегли Пекін від передачі зброї Москві

21 березня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до Китаю із закликом не передавати зброю Росії. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "Інтерфакс".

На тлі поглиблення співробітництва Росії та Китаю генсек НАТО звернувся із закликом до Пекіна

Сі Цзіньпін та Путін. Фото: з відкритих джерел

Єнс Столтенберг заявив, що наразі НАТО не має доказів, що Росія отримає зброю від Китаю, проте він повідомив, що в альянсі бачили ознаки того, що це питання між країнами могло обговорюватися.                                                                 

"Китаю не слід передавати Росії летальну зброю", — наголосив Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі.

Зазначимо, раніше з подібними закликами до глави КНР Сі Цзіньпін звернулися інші лідери західних держав, включаючи США, Францію, Німеччину. А президент США Джо Байден навіть заявив про необхідність провести зустріч із лідером КНР після його насиченого візиту до Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — другий день переговорів між керівниками Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіном та російським президентом Володимиром Путіним, який оголошений у розшук Міжнародним кримінальним судом, приносить тривожні звістки. Вже зрозуміло, що Китай має намір і надалі підтримувати Росію. Принаймні – економічно та політично. Лідер КНР навіть запросив свого російського колегу відвідати Китай. Експерти продовжують аналізувати спеціально для видання "Коментарі" гри китайського дракона з російським ведмедем, добряче пошарпаним війною проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Угорщина у нестямі від рішення Столтенберга: що стало причиною і до чого тут Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини