Головна Новини Світ Китай Україна хоче організувати телефонну розмову між Зеленським та Сі Цзіньпіном: ЗМІ дізналися, яка мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна хоче організувати телефонну розмову між Зеленським та Сі Цзіньпіном: ЗМІ дізналися, яка мета

На саміті G20 у листопаді 2022 року президент Володимир Зеленський запропонував "формулу миру"

18 січня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Українська сторона хоче телефонну розмову між українським президентом Володимиром та лідером Китаю Сі Цзіньпіном, адже планує провести саміт щодо формули миру на рівні всіх лідерів.

Україна хоче організувати телефонну розмову між Зеленським та Сі Цзіньпіном: ЗМІ дізналися, яка мета

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє  Bloomberg.

Очільник дипломатичного відомства України Дмитро Кулеба, який брав участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомив, що український уряд наполягає на встановленні прямого каналу зв'язку між Сі Цзіньпіном та президентом України.

"Є речі, про які вони можуть поговорити... Формула миру Зеленського — це спосіб відновити тривалий справедливий мир в Україні", — заявив Кулеба.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Швейцарії китайська делегація відмовилася від зустрічі із Зеленським. Китай  відмовивсь  погодити зустріч прем'єр-міністра Лі Цяна і президента України Володимира Зеленського  на території  Швейцарії. 

 Важливо, що до цього  очільник Офісу президента України Андрій Єрмак  зазначив, що Китаю дуже важливо приєднатись  до мирних переговорів, і натякав, що в глави держави буде можливість поспілкуватись з керівником китайського уряду Лі Цяном. Проте, врешті-решт, Україна не змогла домогтись  прогресу в залученні КНР до переговорів, а Зеленський і Лі не  мали можливості  виступити. Журналісти видання пишуть, що ця обставина могла бути, як  остання ознака того, що Китай не має намірів домагатись  зупинення повномасштабної війни РФ проти України.

Politico  продовжує, що  при цьому КНР стала на бік Росії і почала постачати їй матеріали для військових цілей, не зважаючи на тиск зі сторони західних  країн.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини