Головна Новини Світ Китай "Українська криза", а не війна. Кулеба розповів про візит до Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

"Українська криза", а не війна. Кулеба розповів про візит до Китаю

Пекін зберігає своєрідне ставлення до російсько-української війни

25 липня 2024, 22:55
Поділіться публікацією:

Китай дотримується власної термінології, зокрема на переговорах з офіційним Києвом, називаючи війну в Україні "українською кризою", розповів глава МЗС Дмитро Кулеба після повернення з Пекіна.

"Українська криза", а не війна. Кулеба розповів про візит до Китаю

Кулеба розповів про поїздку до Пекіна. Фото з відкритих джерел

За словами Дмитра Кулеби, глава китайського МЗС заявив, що Україні потрібен "справедливий і тривалий мир". При цьому Кулеба не сказав, який мир КНР вважає "справедливим", додавши: "Залиште це дипломатам".

Глава українського МЗС заявив, що не варто очікувати, що Китай може стати на бік України, оскільки "Китай стоятиме тільки на боці Китаю".

"Ніхто не буде схиляти Україну до переговорів. Україна сама вирішуватиме коли і з ким говорити", — наголосив Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС не сказав, чи буде Китай присутній на другому саміті миру, та ухилився від відповіді на запитання, чи говорив він з китайським колегою про військову допомогу КНР Росії.

Міністр закордонних справ закликав не педалювати тему Тайваню, оскільки "ніхто не ставить під сумнів суверенітет Китаю над Тайванем". Зокрема, за його словами, не ставлять під сумнів китайський суверенітет над островом "жоден із наших партнерів у Європі та Америці".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Пекіну з робочим візитом. У соціальних мережах високопосадовець зазначив, що він приїхав у Китай для розвитку контактів між лідерами двох країн. Міністр планував обговорити з китайським колегою Ван Ї не тільки шляхи до миру, але й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України про вступ до Євросоюзу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини