Головна Новини Світ Китай В Китаї зробили заяву щодо участі у Глобальному саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

В Китаї зробили заяву щодо участі у Глобальному саміті миру

Речниця МЗС Китаю Мао Нін фактично заявила, що Китай не бачить сенсу у тому, щоб брати участь у Глобальному саміті миру, оскільки цей захід не відповідає опікуванням Пекіну

31 травня 2024, 18:04
Поділіться публікацією:

Речниця міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін пояснила, що відмова Пекіна від участі у Глобальному саміті миру в Швейцарії пов'язана з невідповідністю заходу їхнім очікуванням.

В Китаї зробили заяву щодо участі у Глобальному саміті миру

Мао Нін

Як відзначила Мао Нін, підготовка зустрічі наразі не відповідає вимогам Китаю та загальним очікуванням міжнародної спільноти, що ускладнює  участь Пекіну.

Представниця МЗС наголосила, що Китай завжди наполягав на тому, що міжнародна мирна конференція повинна бути схвалена як Росією, так і Україною. Китай вважає, що обидві сторони конфлікту повинні брати рівну участь у саміті, щоб усі мирні пропозиції обговорювалися на справедливій і рівній основі.

В іншому випадку, відзначила Мао Нін, Китаю буде важко відігравати значну роль у відновленні миру.

Разом з тим, представник посольства України в Пекіні прокоментував відмову Китаю від участі в саміті, висловивши жаль з приводу того, що Пекін не скористався можливістю представити свою позицію на платформі заходу.

Нагадаємо, в Кремлі вже похвалили Китай за те, що він відмовився брати участь у Глобальному саміті миру. Там заявили, що цілком підтримують позицію Пекіну, адже, мовляв, будь-які миротворчі ініціативи без участі Росії не мають сенсу.

Окрім того, і раніше були побоювання, що Китай відмовиться від участі у мирному заході. Говорилося про те, що він захоче провести якусь свою мирну конференцію щодо питань врегулювання війни в Україні, яку в Пекіні називають кризою.

Проте проблема в тому, що Китай повністю підтримує всі забаганки Росії. Зокрема, і ідею про необхідність початку переговорів без виведення російських військ з України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини