Головна Новини Світ Росія Пєсков розповів, чому Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Пєсков розповів, чому Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру

У Кремлі повністю підтримали рішення Китаю не поїхати на Глобальний саміт миру до Швейцарії. При цьому речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що без РФ такі зустрічі не мають сенсу

31 травня 2024, 15:01
Поділіться публікацією:

Як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, Кремль повністю підтримує рішення Китаю відмовитися від участі в Глобальному саміті миру в Швейцарії, нібито через його безперспективність.

Пєсков розповів, чому Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру

Дмитро Пєсков

Як зазначив Пєсков, Китай із самого початку говорив про абсолютну безперспективність проведення в таких форматах без участі Росії з тим порядком денним, який був заявлений.

"Шукати варіанти шляхів виходу із ситуації в українському конфлікті без участі Росії абсолютно нелогічно, безперспективно і є фактично порожнім проведенням часу. Китай про це спочатку заявляв, і тут у цьому плані наші позиції є абсолютно ідентичними з Китайською народною республікою",
— відповів Пєсков.

При цьому він наголосив, що Росія підтримує такий підхід.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що представник МЗС Китаю Мао Нін заявила, що у КНР вважають важкою участь у швейцарській конференції з врегулювання військового конфлікту, оскільки нібито не виконані очікування Пекіна.

Про те, що Китай відмовився від участі у саміті, повідомляли й західні журналісти. Так вони з посиланням на три поінформовані джерела повідомили, що офіційний Пекін відхилив запрошення, тому що не було виконано умов участі.

Нібито на цьому тижні Китай поінформував дипломатів про те, що серед умов, які не були виконані, — визнання конференції як Росією, так і Україною, рівна участь усіх сторін і чесне обговорення всіх пропозицій.

Крім того, поки що незрозуміло, чи візьме участь у Глобальному саміті миру також президент США Джо Байден. На час проведення саміту у нього заплановано збір коштів у Голлівуді. З цього приводу різко висловився президент Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини