Головна Новини Світ Китай Ван І звинуватив США у відповідальності за «кризу» в Україні та уточнив позицію Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Ван І звинуватив США у відповідальності за «кризу» в Україні та уточнив позицію Китаю

Ван І заявив, що саме Штати відповідальні за «кризу» в Україні

28 серпня 2024, 15:48
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати не повинні ухилятися від відповідальності за "кризу" в Україні, перекладаючи її на Китай, про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван І на зустрічі з помічником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном.

Ван І звинуватив США у відповідальності за «кризу» в Україні та уточнив позицію Китаю

Ван І

"Китай завжди зберігав відданість сприянню мирним переговорам та політичному рішенню української "кризи" і продовжить чинити правильно. США не слід ухилятися від своєї відповідальності, перекладаючи її на Китай", — наводить його слова Центральне телебачення Китаю.

Ван І також закликав Вашингтон відмовитися від "загального запровадження незаконних односторонніх санкцій".

Відомо, що Салліван прибув до Кмтай з офіційним візитом, який триватиме з 27 по 29 серпня. Це перша поїздка помічника президента США Джо Байдена з питань національної безпеки до Китаю після восьмирічної перерви. Крім того, Салліван відвідує КНР вперше на посаді.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що на даний момент немає жодних ознак того, що найближчим часом можуть відбутися мирні переговори між Росією та Україною, оскільки спроби Москви та Києва заручитися підтримкою своєї позиції говорять про відсутність готовності до компромісу, повідомило видання. Times. У матеріалі наголошується, що візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України та приїзд до Москви спецпредставника уряду КНР Лі Хуея демонструють дипломатичну боротьбу, але всі зацікавлені сторони вважають, що "ще багато чого належить зробити на полі бою і за його межами". Втім, в Китаї відзначають, що наразі сторони "конфлікту" не готові йти на компроміси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини