Головна Новини Світ Китай Вченим у Гуанчжоу вдалося отримати з крові пацієнта антитіло-вбивцю штамів COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченим у Гуанчжоу вдалося отримати з крові пацієнта антитіло-вбивцю штамів COVID-19

Вчені досліджують антитіло, що розпізнає мутовані штами COVID-19

3 грудня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Китайські вчені отримали з крові унікальне антитіло, що може виявити усі мутації коронавірусу SARS-CoV-2. Дослідження проводили молекулярні біологи з університету Сунь Ятсена в Гуанчжоу. Про це пише "Секрет фирмы".

Вченим у Гуанчжоу вдалося отримати з крові пацієнта антитіло-вбивцю штамів COVID-19

Спалах коронавірусу триває, фото з відкритих джерел

Антитіло 35B5 отримали з крові пацієнта Це антитіло, за результатами досліджень, може вплинути на ту частину вірусу, що не міняється від мутацій. Наразі досліди біологів показують, що антитіло 35B5 ефективно розпізнавало бета- та дельта-штами SARS-CoV-2.

Поки що антитіло випробували на лабораторних мишах. Досліди показують, що миші, які отримали антитіло вижили й не отримали серйозних ушкоджень легень. Науковці досліджували два антитіла: 35B5 та 32C7. Друге не дало таких гарних результатів.

"Кріо-електронна мікроскопія показала, що 35B5 нейтралізує SARS-CoV-2, націлюючись на унікальний епітоп, який уникає переважних сайтів мутації на RBD, ідентифікованих в циркулюючих ЛОС, забезпечуючи молекулярну основу для його пан-нейтралізуючої ефективності. Епітоп, що зв’язує 35B5, також може бути використаний для раціональної розробки універсальної вакцини SARS-CoV-2", — йдеться в статті про результати дослідження в електронній бібліотеці bioRxiv.

Вчені прогнозують ймовірність розробки нової ефективної вакцини на основі антитіла, що матиме універсальну дію вакцини на всі штами коронавірусу.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Греції штрафуватимуть тих, хто не хоче вакцинуватися. Штрафи застосовуватимуть з січня 2022 року для певних категорій громадян. В уряді Греції розказали куди спрямують кошти від штрафів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини