Головна Новини Світ Китай Війна проти забруднення: як Пекіну вдалося виконати державні стандарти якості повітря
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна проти забруднення: як Пекіну вдалося виконати державні стандарти якості повітря

У 2021 році Пекін вперше досяг державних стандартів якості повітря

4 січня 2022, 13:20
Поділіться публікацією:

Столиця Китаю Пекін вперше виконав державні стандарти якості повітря минулого року. Таку заяву зробили чиновники у вівторок, 4 січня, після спільних зусиль щодо скорочення споживання вугілля та скорочення викидів транспорту. Про це повідомляє Reuters.

Війна проти забруднення: як Пекіну вдалося виконати державні стандарти якості повітря

Забруднене повітря у Пекіні - Reuters

Китай оголосив війну забрудненню у 2014 році після того, як низка небезпечного смогу у Пекіні та інших місцях викликала широке обурення громадськості.

Середні показники дрібних небезпечних частинок у повітрі, відомих як PM2,5, досягли 33 мікрограмів на кубічний метр у Пекіні протягом усього 2021 року, що на 13% менше, ніж роком раніше, та відповідає тимчасовим стандартам Китаю у 35 мікрограмів вперше в історії. Про це заявили чиновники під час брифінгу у вівторок, 4 січня.

Середній річний показник у 33 мікрограми залишається набагато вищим за рекомендований рівень Всесвітньої організації охорони здоров’я у 5 мікрограмів.

Юй Цзяньхуа, заступник керівника бюро охорони навколишнього середовища Пекіна, назвав зусилля міста за останнє десятиліття, а також швидкість його покращення "безпрецедентними".

"Усі регіони та всі департаменти працювали разом і організували все суспільство для досягнення всебічного покращення якості повітря у Пекіні", – сказав чиновник.

Юй Цзяньхуа додав, що минулого року мешканці Пекіна насолоджувалися чистим небом майже на чотири місяці більше, ніж у 2013 році.

У 2016 році середні показники PM2,5 становили 71 мікрограм, але часто наближалися до 500 мікрограмів протягом зими, коли системи опалення з домінуванням вугілля були включені по всій країні. На думку чиновників, дані демонструють прогрес.

Пекін і навколишня провінція Хебей доклали зусиль, щоб перейти на чистіший природний газ, а також висадили величезну кількість дерев по всьому регіону. Вони також наклали жорсткі стандарти на паливо для автомобілів і змусили сталеливарні заводи й інші промислові об’єкти встановлювати обладнання, спрямоване на контроль викидів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", США знайшли винних у масштабному розливі нафти у Каліфорнії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини