Головна Новини Світ Китай "Вони будуть прибиті": Китай заявив, що силою зупинить незалежність Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вони будуть прибиті": Китай заявив, що силою зупинить незалежність Тайваню

Китай пригрозив, що у разі спроби Тайваню стати незалежною державою, КНР застосує силу та власну армію.

2 червня 2024, 13:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Китаю Дун Цзюнь виступив на конференції "Діалог Шангрі-Ла" в Сінгапурі, де заявив, що китайська армія "силою" зупинить "незалежність Тайваню". У Тайвані відреагували на заяви очільника Міноборони Китаю та назвали такі слова "провокаційними та ірраціональними".

"Вони будуть прибиті": Китай заявив, що силою зупинить незалежність Тайваню

Міністр оборони Китаю Дун Цзюнь. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Китаю пригрозив, що ті, хто намагається розділити Китай та відокремити від нього Тайвань будуть "розчавлені та призведуть до власного краху". Дун Цзюнь наголосив, що китайська армія буде діяти "рішуче", щоб запобігти "незалежності Тайваню".

Очільник Міноборони Китаю розкритикував владу Тайваню, вказавши, що вони усе більше наближаються сепаратизму та змінюють китайську ідентичність на острові. 

"Ці сепаратисти нещодавно зробили фанатичні заяви, які демонструють їхню зраду китайської нації та своїх предків. Вони будуть прибиті до стовпа ганьби в історії", — пригрозив Дун Цзюнь.

Крім погроз Тайваню, китайський чиновник критикував і інші країни, зокрема і США. За його словами дії деяких держав "надають сміливості тайванським сепаратистам", а також підривають принцип "Єдиного Китаю". Сюди Цзюнь відніс офіційні заяви про підтримку Тайваню та продаж зброї на острів.

Тайвань відреагував на погрози Китаю та заявив, що це "провокаційні та ірраціональні" зауваження. Крім того, у Тайвані вказали, що Китай постійно погрожує силою атакувати острів, що порушує статут ООН.

Нагадаємо, що попри претензії Китаю, який вважає Тайвань частиною своєї території, острів має незалежний уряд з 1949 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Китаї зробили заяву щодо постачання зброї до Росії.

Також "Коментарі" писали про реакцію Володимира Зеленського на мирну конференцію, яку хотів би організувати Китай та запросити туди Росію  та Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

2 червня 2024, 12:52

Кончені китайські фашисти, мало їм ще хотять знищить людей. Ай ваш китай буде знищений.

Ігор

2 червня 2024, 12:15

Скоріше б вже відкривали другий фронт проти сучасного бородатого карликового Гітлера і його власників. А Тайваню треба не спокійно реагувати, а навпаки провокаційно влаштувати ходу з фаерами і кричалками: Слава Тайваню! Витягнути з нафталінової шухляди вбитого як облізлу шавку героя і кричати що він їх герой. Вождь Тайваню, після дози, щоб якийсь погрозливі відосики записував та контроль над Тайванем віддав своїм друзям, в яких вже задоволене рило у екран не влазить, як у Кошового.


Новини