Головна Новини Світ Китай Вперше в історії: залишився Сі Цзіньпін головною Китаю після голосування Всекитайських зборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії: залишився Сі Цзіньпін головною Китаю після голосування Всекитайських зборів

Тепер у Сі Цзіньпіна вся повнота влади – його втретє обрали керівником Китаю.

10 березня 2023, 07:45 comments1644
Поділіться публікацією:

Вперше в історії депутати Всекитайських зборів народних представників втретє обрали головою Китаю Сі Цзіньпіна. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Xinhua".

Вперше в історії: залишився Сі Цзіньпін головною Китаю після голосування Всекитайських зборів

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що тепер Сі Цзіньпін став першим в історії країни керівником, якого переобрали на третій термін. Сі Цзіньпін також знову обійняв посаду голови Центральної військової ради.

У голосуванні взяли участь 2952 особи, рішення про його кандидатуру було ухвалено одноголосно. Також під час засідання першого віце-прем'єра Держради Хань Чжен обрано заступником голови Китаю.

Повідомляється, що незадовго до голосування за Сі Цзіньпіна депутати також ухвалили план реформи апарату Держради Китаю. Остаточного плану реформи досі не опубліковано. Відомо, що він посилить централізоване керівництво Комуністичної партії Китаю та покликаний підвищити ефективність держапарату.

Сі Цзіньпін став генеральним секретарем ЦК Компартії Китаю у 2012 році, головою Китаю його було обрано у 2013 та 2018 роках.

Раніше стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін стежить за війною Росії проти України на тлі своїх планів щодо Тайваню. Він є найпильнішим спостерігачем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які шанси, що Китай почне постачання зброї РФ, чому затягування війни невигідне Пекіну. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю проаналізували ситуацію.                                                                                               

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи відмовиться Китай від постачання озброєнь РФ: канцлер Німеччини Олаф Шольц дав відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини