Головна Новини Світ Китай Вперше з початку повномасштабної війни: Сі Цзіньпін хоче поговорити із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше з початку повномасштабної війни: Сі Цзіньпін хоче поговорити із Зеленським

Сі Цзіньпін планує поговорити із Зеленським, але лише у віртуальному форматі

13 березня 2023, 14:44 comments1762
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін планує поговорити з президентом України Володимиром Зеленським, але розмова може відбутися лише після візиту китайського лідера до Москви, який може відбутися вже наступного тижня. Ця розмова може стати першою з початку повномасштабної війни Росії проти України. Хоча українська сторона і неодноразово пропонувала такий діалог, офіційний Пекін не відповідав згоді. Як передає портал "Коментарі", інформацію про можливі китайсько-українські переговори оприлюднив The Wall Street Journal, з посиланням на джерела.

Вперше з початку повномасштабної війни: Сі Цзіньпін хоче поговорити із Зеленським

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Пряма розмова із Зеленським, якщо вона відбудеться, ознаменує собою важливий крок у зусиллях Пекіна зіграти роль миротворця в Україні, що досі скептично сприймалося в Європі. Це також зміцнить авторитет Пекіна як світового посередника після того, як минулого тижня він сприяв несподіваному дипломатичному прориву між Саудівською Аравією та Іраном", – йдеться у матеріалі.

При цьому журналісти зазначають, що на очну зустріч із Зеленським лідер КНР поки що не готовий. Тому якщо переговори і відбудуться, то вони будуть у форматі онлайн.

Джерела видання розповіли, що після того, як у ЗМІ почали активно обговорювати "мирний план Китаю" Сі Цзіньпін хоче особисто уявити себе як миротворця і спробувати показати, що він здатний зупинити війну в Україні.

The Wall Street Journal зазначає, що Сі Цзіньпін може не обмежитися відвідуванням столиці Росії, він може відвідати також ще низку європейських столиць.

Читайте також на порталі "Коментарі" — всекитайські збори народних представників утретє обрали головою Сі Цзіньпіна. Це сталося уперше в історії Китайської Народної Республіки. Тепер у "товариша Сі", який дуже неоднозначно поводиться в ракурсі російсько-української війни, зосереджена в руках абсолютна влада. Чого очікувати від КНР другого року відкритої війни РФ проти України? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Надія

14 березня 2023, 20:48

буде втюхивати Зе путінські хотелкі?

000

13 березня 2023, 16:42

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини