Головна Новини Світ Китай "Я вам не Зеленський": китайського бізнесмена засудили до суворого покарання за образу лідера КНР
commentss НОВИНИ Всі новини

"Я вам не Зеленський": китайського бізнесмена засудили до суворого покарання за образу лідера КНР

Колишній політик Жінки Чжицян дорого поплатився за те, що назвав Сі Цзіпьіня клоуном

22 вересня 2020, 19:33
Поділіться публікацією:

Китайського мільярдера Женя Чжицян засудили до 18 років ув'язнення у справі про корупцію, хоча соратники бізнесмена називають причину, яка цьому посприяла: раніше Чжицян називав лідера КНР Сі Цзіньпіна клоуном і критикував дії Пекіна по боротьбі з епідемією коронавірусу. Вирок для Чжицян опублікований   на сайті суду .

"Я вам не Зеленський": китайського бізнесмена засудили до суворого покарання за образу лідера КНР

Суд визнав Чжицян винним в розкраданні державних коштів, хабарництво і зловживання владою. Так, стверджує звинувачення, він завдав держкомпанії, яку раніше очолював, збиток в загальному розмірі 17,2 мільйона доларів.

Мільярдера визнали винним, засудили до 18 років позбавлення волі і штрафу в розмірі 620 000 доларів США. У рішенні суду стверджується, що Чжицян "добровільно зізнався у скоєних злочинах" і "зажадав прийняти рішення суду після повернення всіх його незаконних досягнень".

Раніше бізнесмен перебував в керівництві Комуністичної партії Китаю і в останні місяці не раз критикував тиск на інакомислення і свободу слова всередині країни.

"Я побачив не імператора, що стояв в своєму  "новому вбранні", а клоуна, який зняв свій одяг, але продовжив наполягати, що він і далі імператор", — написав у есе Чжицян, в якому мав на увазі лідера Китаю Сі Цзіньпіна, хоча його ім'я не згадувалася безпосередньо.

Проте вже через кілька днів мільярдер зник з публічного простору, а всі його родичі були затримані поліцією.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Китаї відкрився найдовший міст зі скла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини