Головна Новини Світ Китай Як торговельна угода між країнами Тихоокеанського регіону зміцнить позиції Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Як торговельна угода між країнами Тихоокеанського регіону зміцнить позиції Китаю

Між країнами Тихоокеанського регіону і Китаєм підписано торговельну угоду

1 січня 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

1 січня набула чинності торгова угода між країнами Азії, Тихоокеанського регіону та Китаєм. За даними аналітиків, підписання угоди дає надію на зростання обсягів міжнародної торгівлі. Про це повідомляє BBC.

Як торговельна угода між країнами Тихоокеанського регіону зміцнить позиції Китаю

Китай зміцнить свої позиції, фото з відкритих джерел

До угоди Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP — Всебічне регіональне економічне партнерство) приєдналися: Китай, Австралія, Японія, Південна Корея, Лаос, Нова Зеландія й інші країни. Відомо, що RCEP було підписано у листопаді 2020 року. Країни-учасники RCEP готові прийняти до свого складу Індію.

Аналітики вважають, що торгові відносини з країнами-підписантами зміцнять позиції Китайської народної республіки. Протистояння США та Китаю, як виявилося, на руку останньому.

Відомо, що 8 років країни Тихоокеанського регіону й Азії вели перемовини з Канадою та США про утворення торгового блоку й підписання RCEP. Однак президент США Дональд Трамп відмовився і вивів країну із переговорів.

Відповідно до пунктів, прописаних в угоді, члени торгового блоку отримають економічні привілеї. Серед них такі: торгові партнери отримають доступ на внутрішні ринки, буде зменшено розмір мита на товари.

Торговельна угода має прискорити економічне зростання, однак у ній не прописано чимало важливих пунктів. Зокрема, таких, що стосуються механізму вирішення спорів між постачальниками товарів, захисту прав інтелектуальної власності, прав працівників, захисту природи. Торгову політику учасниці можуть регулювати самостійно, десь обмежуючи імпорт, десь встановлюючи заборонні мита.

Як повідомляв портал "Коментарі", Захід поступається Росії та Китаю в озброєнні. Відомо, яку техніку РФ стягнула до кордонів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини