Головна Новини Світ Китай Залишилися лічені тижні: ЗМІ дізналися, коли Сі розпочне вторгнення на Тайвань
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишилися лічені тижні: ЗМІ дізналися, коли Сі розпочне вторгнення на Тайвань

За інформацією Global Press, Китай планує вторгнення на Тайвань на початку червня

23 травня 2024, 15:37
Поділіться публікацією:

Народно-визвольна армія Китаю вторгнеться на острів Тайвань на початку червня цього року. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Global Press" з посиланням на джерела в Міністерстві оборони Китаю та агентстві Сіньхуа.

Залишилися лічені тижні: ЗМІ дізналися, коли Сі розпочне вторгнення на Тайвань

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що на даний момент китайські військові розпочали масштабні навчання навколо всього Тайваню, включаючи острови Кіньмень та Доньінь. Також опубліковано відео, на якому берегова охорона Тайваню попереджає ВМС Китаю змінити курс.

"China 548, це патрульний корабель берегової охорони Республіки Китай, Yilan. Ваші дії серйозно підірвуть мир і стабільність у Тайванській протоці. Це збільшить ймовірність інцидентів і ризик безпеки. Будь ласка, змініть свій напрямок. Якщо ви вирішите увійти, ми вживемо заходів, щоб відштовхнути вас", — йдеться у попередженні берегової охорони.

Також наголошується, що представник МЗС Китаю зробив тривожну заяву, згідно з якою Сили незалежності Тайваню будуть розбиті, а Китай досягне повного об'єднання".

"Сили незалежності Тайваню залишаться з розбитими головами і в крові після зіткнення з великим... починанням Китаю досягти повного об'єднання", — сказав представник Міністерства закордонних справ Ван Веньбінь, описуючи навчання навколо острова як "серйозне попередження".

Читайте також на порталі "Коментарі" — командування східного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю заявило, що розпочало спільні військові навчання за участю армії, флоту, військово-повітряних сил та ракетних військ у районах навколо Тайваню. Навчання проводяться в Тайванській протоці – вузькій водоймі, що відокремлює самоврядний острів від материкового Китаю – а також на півночі, півдні та сході Тайваню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини