Головна Новини Світ Китай ЗМІ дізналися перед яким вибором невдовзі опиниться Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися перед яким вибором невдовзі опиниться Китай

За інформацією Business Insider, Китаю все складніше і складніше уявляти себе як нейтральна країна у війні РФ та України

18 червня 2024, 17:35
Поділіться публікацією:

Незабаром Китаю доведеться обирати між розпалюванням війни в Україні та доступом до європейської економіки. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Business Insider".

ЗМІ дізналися перед яким вибором невдовзі опиниться Китай

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Видання посилається на слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який цього тижня попередив Китай, що той зіткнеться із серйозним вибором, якщо продовжить підтримувати вторгнення Росії до України.

"Публічно президент Сі намагався створити враження, що він відходить на другий план у цьому конфлікті, щоб уникнути санкцій і підтримувати торгівлю. Але реальність така, що Китай розпалює найбільший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни. У той же час вона хоче підтримувати добрі відносини із Заходом. Пекін не може мати обидва варіанти. У якийсь момент, якщо Китай не змінить курс, союзникам доведеться зробити певні висновки", — сказав Столтенберг.

Видання зазначає, що ці зауваження є частиною нової жорсткої позиції США та їх союзників щодо передбачуваних поставок Китаєм Росії важливих товарів подвійного призначення для живлення військової машини Кремля.

Автори матеріалу зазначають, що Китай балансує. Він підтримує російське вторгнення, щоб послабити глобальну владу США, водночас намагаючись зберегти торговельні зв'язки з Європою, від якої залежить його економіка. Але спроби Китаю підтримувати балансування стає важче підтримувати.

"Епоха наївності щодо Пекіна зараз точно пройшла, і Китай, чесно кажучи, в цьому винен", — йдеться у статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь порадив НАТО "не підливати олії у вогонь" з приводу російсько-української війни та "політично сприяти завершенню конфлікту". Так дипломат відповів на звинувачення генсека Альянсу Єнса Столтенберга – той сказав, що Пекін підживлює війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини