Головна Новини Світ Китай ЗМІ назвали країну, яка наростила експорт товарів в РФ до рекордного рівня
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали країну, яка наростила експорт товарів в РФ до рекордного рівня

За даними Bloomberg, Китай збільшив експорт товарів до Росії до рекордного рівня

10 травня 2023, 17:24 comments3429
Поділіться публікацією:

Експорт китайських товарів до Росії досяг рекордного рівня у квітні цього року, підвищившись на 153% порівняно з попереднім. Найбільше китайці постачають в РФ автомобілі, електроніку та запчастини. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ назвали країну, яка наростила експорт товарів в РФ до рекордного рівня

Китай увеличил экспорт товаров в Россию

У матеріалі йдеться про те, що після початкового спаду після вторгнення російських військ в Україну торгівля різко зросла. Загальний обсяг досяг другого найбільшого рівня в історії – майже 19 мільярдів доларів, що трохи менше від березневого піку.

За даними агентства, найбільше в Росію Китай постачає автомобілі та запчастини до них (близько 20%). Крім того, близько 15% китайського експорту займає електроніка, ще 24% припадає на промислове обладнання та запчастини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо про реакцію Євросоюзу на допомогу китайських компаній Росії у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у відповідь на заяву генсека ООН Антоніу Гутерриша про те, що "мир в Україні зараз неможливий" (мовляв, ні Київ, ні Москва) не готові сісти за стіл переговорів, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк обурився. За його словами, переговори можливі, але лише за певних обставин. А саме, якщо країні-агресору нагадають, нарешті, відповідні статті статуту ООН і "ввічливо" попросять залишити чужу територію, якщо перестануть вважати РФ частиною ООН та Радбезу ООН. Про що говорять спливаючі від колишніх і чинних політиків і чиновників різних частин світу (Азії, Європи, Латинської Америки) "миротворчі" пропозиції? До чого вони можуть спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини