Головна Новини Світ ЄС Американський лікар оприлюднив діагнози Михайла Саакашвілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський лікар оприлюднив діагнози Михайла Саакашвілі

У колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі – деменція, що швидко прогресує, і посттравматичний стресовий розлад

22 грудня 2022, 20:19 comments2581
Поділіться публікацією:

У Саакашвілі деменція, яка швидко прогресує – американський лікар, а також посттравматичний стресовий розлад. Про це на засіданні Тбіліського міського суду заявив американський психіатр Ерік Девід Голдсміт, пишуть "Коментарі" за інформацією "Радіо свобода".

Американський лікар оприлюднив діагнози Михайла Саакашвілі

Діагнози експрезидента Грузії. Фото з відкритих джерел

22 грудня Тбіліський міський суд розглядав клопотання адвокатів про відстрочку покарання та звільнення за станом здоров'я. Саакашвілі брав участь у цьому засіданні дистанційно.

"У Михайла Саакашвілі серйозні проблеми із пам'яттю. Як і всі хворі на деменцію, він добре пам'ятає своє минуле, дитинство, юність, кар'єру, але у нього жахлива пам'ять на поточні події. Точніше – має проблеми зі засвоєнням нової інформації. Він мав здатність до швидкого мислення, але зараз його мислення сповільнене, іноді він розгублений", – констатує Голдсміт.

Лікар виключає, що Саакашвілі займається симуляцією. Також наполягає на переведенні пацієнта до клініки відповідної кваліфікації на Заході, щоб оцінити інші супутні захворювання та призначити відповідне лікування.  Ерік Девід Голдсміт вважає що, якщо ув’язненого пацієнта негайно не переведуть до закордонної західної клініки третього рівня, то його стан може серйозно та незворотно погіршитися. Він може померти.

Михайло Саакашвілі, засновник головної опозиційної сили Грузії та президент кавказької країни з 2004 до 2013 року, у 2018 році заочно засуджений до шести років увʼязнення за звинуваченням у зловживанні службовим становищем. Його заґратували в жовтні 2021 року – через кілька днів після таємного повернення з еміграції в Україні. Саакашвілі після затримання кілька разів оголошував голодування. Адвокати, а також соратники Саакашвілі домагаються відстрочки покарання та відправлення колишнього президента до Європи для лікування.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала його переслідування "очевидною політичною помстою".

Як повідомляв портал "Коментарі", у своєму зверненні до грузинського народу Саакашвілі рік тому написав, що спроби влади Грузії розправитися з ним не увінчуються успіхом, бо страх від дій влади не виникає, навпаки, прокидається бажання боротьби. За словами грузинського опозиціонера, попри те, з чим йому доводиться стикатися у в'язниці, він не втрачає оптимізм і віру в перемогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини