Головна Новини Світ ЄС Ангела Меркель розповіла, чи планує продовжувати політичну кар'єру
commentss НОВИНИ Всі новини

Ангела Меркель розповіла, чи планує продовжувати політичну кар'єру

7 листопада Ангела Меркель дала одне зі своїх останніх інтерв'ю як канцлер та публічне обличчя

9 листопада 2021, 04:50
Поділіться публікацією:

В останні дні на посаді Ангела Меркель поділилася своїми підсумками багаторічної роботи у політиці та планами на майбутнє. Про це розповіла політика Ангела Меркель у інтерв'ю німецькому виданню Deutsche Welle. 7 листопада Ангела Меркель дала одне зі своїх останніх інтерв'ю як канцлер та публічне обличчя. З 2005 року вона беззмінно очолювала уряд Німеччини – і лише зараз йде на відпочинок.

Ангела Меркель розповіла, чи планує продовжувати політичну кар'єру

Меркель - фото з відкритих джерел

Меркель поділилася своїми емоціями від кінця роботи: з одного боку, радіє, але з іншого – усвідомлює, що в якийсь момент з'явиться почуття смутку – адже вона любить свою роботу. Ангела Меркель також зазначила, що у будь-яких міжнародних домовленостях чи конфліктах вона завжди представляла німецькі інтереси. Канцлер запитали щодо її планів на майбутнє, і її позиція щодо політики була досить категоричною:

“Про питання про подальші плани: я не займатимуся політикою. Я не вирішуватиму політичних конфліктів, роблю і так це вже багато років: 16 років як федеральний канцлер, на рівні Європейського Союзу, на міжнародному рівні. Я завжди виступала за мультилатералізм. А зараз ще не знаю, що робитиму далі. Спочатку відпочину і подивлюся, що спаде на думку”, – відповіла Меркель.

Нагадаємо, Ангела Меркель заявила, що відносини Берліна та Москви завжди були на особливому рівні, тому діалог між двома країнами має продовжуватися та бути збереженим. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на виступ канцлера ФРН на врученні медалі Вальтера Ратенау. Канцлер Німеччини також розповіла, що Париж та Берлін не припиняють працювати в Нормандському форматі, щоб добитися від усіх сторін конфлікту втілення у реальність Мінських угод. При цьому Меркель зазначила, що окупація частини української території стала справжнім шоком для об'єднаної Європи, але це не може бути причиною, щоб заморожувати відносини з Росією та припиняти з нею діалог. Комунікація з Росією, за словами Меркель, є дуже важливою.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини