Головна Новини Світ ЄС Австрія закликала ЄС не поспішати із членством України: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрія закликала ЄС не поспішати із членством України: яка причина

Австрія закликала партнерів по блоку не віддавати перевагу Україні перед Західними Балканами

23 листопада 2023, 15:32
Поділіться публікацією:

Лідери Євросоюзу не повинні бачити перед собою лише Україну, віддаючи її перевагу в першочерговому членстві в ЄС. Є ще Західні Балкани, які мають право на приєднання до ЄС. Тому, коли країни ЄС вирішуватимуть, чи розпочинатимуть переговори щодо вступу України до ЄС наступного місяця, важливо враховувати цей нюанс. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Financial Times" зробив глава МЗС Австрії Олександр Шалленберг.

Австрія закликала ЄС не поспішати із членством України: яка причина

Глава МЗС Австрії Олександр Шалленберг. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Австрії зазначив, що необхідно закріпити Україну та Боснію та Герцеговину в орбіті ЄС, щоб протистояти російському впливу.

За словами дипломата, зміцнення стабільності в обох регіонах – Східній та Південно-Східній Європі – є однаково важливим.

Шалленберг вважає, що буде "геостратегічною катастрофою", якщо Єврокомісія почне дивитися на Західні Балкани "під збільшувальним склом та у рожевих окулярах – на Україну".

"Не можна, щоб одні групи були на швидкісній смузі, інші — на службовій", — висловився австрійський міністр.

Відповідаючи на запитання, чи Австрія розглядає можливість ветувати початок переговорів про вступ з Україною, якщо Боснії також не буде надано зелене світло для переговорів, Шалленберг сказав, що дискусії "вже йдуть у правильному напрямку". При цьому міністр відмовився відповісти прямо на це запитання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кабміні відповіли, чи підуть на ультиматум Угорщини заради початку переговорів щодо членства в Європейському Союзі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чергова перемога Кремля: проти чого ЄС виявився безсилим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини