Головна Новини Світ ЄС Баз анонсів до Києва їде "адвокат" Путіна в ЄС: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Баз анонсів до Києва їде "адвокат" Путіна в ЄС: що відомо

Віктор Орбан у новому статусі зібрався до Києва

2 липня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

У вівторок, 2 липня, до Києва із несподіваним візитом приїде прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Guardian, яка отримала цю інформацію від трьох джерел.

Баз анонсів до Києва їде "адвокат" Путіна в ЄС: що відомо

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що два джерела в Будапешті повідомили, що Орбан зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

Радник Офісу президента Михайло Подоляк відмовився коментувати можливий візит, але інше джерело у Києві підтвердило ці плани.

"Орбан буде тут, якщо не буде змін в останню хвилину", — сказало джерело британського видання.

Один із співрозмовників у Будапешті повідомив, що плани поїздки склалися після тривалих переговорів з прав угорської меншини України.

"Передумовою зустрічі стало вирішення питання громадянства. За останні тижні домовленості було досягнуто. Вони зможуть оголосити про це як про успіх", — сказало джерело в Будапешті.

Варто нагадати, що з 1 липня і до кінця поточного року Угорщина головує в Європейському Союзі і займатиметься організацією роботи Ради ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після виборів до Європарламенту ультраправі депутати-путіністи Східної Європи кинулися створити свою фракцію.

"Поки недосвідчені та молоді праві депутати європейських країн насолоджуються перемогою, досвідчені "путінофіли" кинулися доводити Путіну свою вірність та готовність дестабілізувати Єдину Європу. Серед правих промосковських депутатів зараз розпочнеться перегони, хто першим зустрінеться з Путіним у Кремлі, хто стане відвертим політичним лобістом Путіна в Європі, той найбільше отримає "пряників" від російського диктатора. Першим почали готуватись до зустрічі у Кремлі досвідчені політики зі Східної Європи", — вважає політолог Віктор Небоженко.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "ЄС занепадає": Орбан заявив про деградацію Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

2 липня 2024, 07:09

Зеленский принял закон, который позволяет иностранным компаниям покупать сельскохозяйственные земли на Украине. На данный момент 3 компании купили на Украине 17 млн. ​​га. сельскохозяйственных земель. Это чуть меньше половины всех с/х земель - 42.7 млн. га. Вот вся сущьность этой еврейской гниды, продал Украину. Эта гнида еврейская за деньги и свою мать продаст.


Новини