Головна Новини Світ ЄС Бельгія почала 3 фазу випробувань вакцини Curevac
commentss НОВИНИ Всі новини

Бельгія почала 3 фазу випробувань вакцини Curevac

Як мінімум 400 осіб будуть вакциновані в Генті

21 грудня 2020, 13:16
Поділіться публікацією:

Університетська лікарня Гента, Бельгія, почне проводити широкомасштабні випробування маловідомої вакцини Curevac проти Covid-19 в понеділок. Про це пише The Brussels Times.

Бельгія почала 3 фазу випробувань вакцини Curevac

Вакцина Curevac

Як мінімум 400 осіб будуть вакциновані в Генті. Це стане першим етапом масштабного дослідження, в рамках якого будуть вакциновані в цілому понад 35 000 осіб в Європі й Латинській Америці.

Вакцина Curevac — одна з декількох, що розробляються для запобігання зараження людей коронавірусом. Препарат від Pfizer і BioNTech вже отримав схвалення у Великобританії й США, але жодна вакцина ще не схвалена в Європі.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) збирається в понеділок, щоб обговорити дозвіл вакцини Pfizer — BioNTech в ЄС. Якщо EMA дасть дозвіл на продаж, Комісія також прискорить процес прийняття рішення для поширення вакцини на території всього Європейського Союзу.

Міністр охорони здоров'я Бельгії Франк Ванденбруке підтвердив, що Бельгія готова почати введення своїх перших вакцин до кінця року, якщо Pfizer зможе рівномірно розподілити першу символічну партію вакцини по всіх європейських країнах.

"Вакцини необхідно залишити, щоб охопити населення світу", — прокоментувала Ізабель Леру-Рулс, керівник Центру вакцинології у УЗ-Генті.

"Таким чином, перехід цього випробування в фазу 3 є гарною новиною для розробки й можливого затвердження інших вакцин проти Covid-19".

Вакцина Curevac — одна з декількох, що були замовлені Бельгією за умови отримання всіх необхідних дозволів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що перший міністр Шотландії закликала продовжити перехідний період по Brexit через появу нового "британського" штаму коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини