Головна Новини Світ ЄС Більше не союзник: яке рішення ухвалила Словаччина щодо військової допомоги для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше не союзник: яке рішення ухвалила Словаччина щодо військової допомоги для України

Словаччина після виборів вирішила переглянути свою позицію та "зупинити" військову допомогу Україні

5 жовтня 2023, 08:45 comments16524
Поділіться публікацією:

Президент Словаччини Зузана Чапутова виступила проти надання нового пакету військової допомоги Україні. Причина вельми прогнозована – президент змушена зважати на позицію переможців парламентських виборів, де лідером стала антиукраїнська партія Smer-SD екс-прем'єра Роберта Фіцо. Як передає видання "Коментарі", про це пише словацький портал "Dennik N".

Більше не союзник: яке рішення ухвалила Словаччина щодо військової допомоги для України

Зузана Чапутова та Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Журналістам стало відомо, що Міністерство оборони Словаччини вже підготувало новий пакет військової допомоги Україні, реагуючи на запити, які має українська армія. Теоретично ця допомога могла б потрапити до України, навіть незважаючи на те, що парламентські вибори завершились із не дуже позитивним результатом для самих українців. Затвердити допомогу міг би технократичний уряд Людовіта Одора. Але тут своє слово вирішила сказати президент Зузана Чапутова, яка й ухвалила рішення заблокувати надання допомоги Києву.

Видання Dennik N поцікавилося у представника Чапутової Мартіна Стрижинця, чому президент кардинально змінила свою позицію. На це в офісі Чапутової відповіли, що своїм кроком глава держави дала зрозуміти, що вона "поважає результати демократичних виборів", переможець яких Smer-SD обіцяв виборцям "не давати Україні жодного патрона".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Словаччині на парламентських виборах перемогла популістська партія "Курс — соціальна демократія" (SMER), лідер якої Роберт Фіцо активно підтримує Кремль і виступає проти допомоги для України. Як події у Словаччині можуть розвиватись далі? Про що говорить загальне ослаблення прихильників України – як у ЄС, так і США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – переможець виборів у Словаччині прямо заявив про намір припинити допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини