Головна Новини Світ ЄС Борель розповів, що станеться з ЄС, у разі перемоги Росії у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель розповів, що станеться з ЄС, у разі перемоги Росії у війні проти України

Боррель заявив, що у разі перемоги Росії у війні проект Євросоюзу зазнає значних збитків

21 грудня 2023, 08:15 comments3550
Поділіться публікацією:

Війна Росії проти України загрожує не лише Києву, а й європейській демократії. Таку думку висловив високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Europa Press".

Борель розповів, що станеться з ЄС, у разі перемоги Росії у війні проти України

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Під час заходу The Grand Continent Summit в Італії, присвяченому відносинам Європи зі світом Боррель зазначив, що у разі перемоги Путіна проект Європейського Союзу "зазнає значних збитків".

"Якщо ми не змінимо курс найближчим часом і не мобілізуємо всі наші можливості, якщо ми дозволимо Путіну виграти війну в Україні та не зможемо зупинити трагедію в Газі, наш проект зазнає значних збитків", – сказав топ-дипломат ЄС.

Він зазначив, що у найближчій перспективі питання полягає не в тому, чи зможе Росія здобути перемогу над Україною на передовій, а в тому, що Європа робить, "щоб не дати Росії виграти війну".

Боррель поставив під сумнів, чи готові країни-члени Євросоюзу вжити всіх заходів і надати всю підтримку, яка потрібна Києву для російської агресії в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — завершився дводенний саміт лідерів ЄС, на якому було прийнято як приємні для України рішення (про старт переговорів щодо входження нашої країни до Євросоюзу), так і немає (блокування угорським прем'єром Віктором Орбаном "мегапакету" бюджетних змін, де було, зокрема, закладено 50 млрд євро на підтримку України). Тим часом президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн на прес-конференції за підсумками саміту ЄС у Брюсселі повідомила, що ЄК виділить Україні ще 1,5 млрд євро, які надійдуть найближчим часом. А лідери головних економік ЄС – Франції (Еммануель Макрон) та Німеччини (Олаф Шольц) запевняють, що Україна обов'язково отримає й ті самі 50 млрд євро. Які висновки можна зробити за підсумками саміту? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини