Головна Новини Світ ЄС Борель закликав ЄС готуватися до війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель закликав ЄС готуватися до війни

Борель закликав ЄС збільшити витрати на допомогу Україні

3 лютого 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель у своєму блозі закликав європейських союзників збільшити військові витрати для підтримки України, і додав: "Якщо хочеш миру – готуйся до війни".

Борель закликав ЄС готуватися до війни

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

Топ-дипломат Євросоюзу заявив, що економічна та соціальна ситуація зараз дуже напружена у всіх європейських країнах. У такому контексті, каже Боррель, може складно збільшити військові витрати на підтримку України та розвивати оборонний потенціал.

"Однак саме це і необхідно робити, якщо ми хочемо зберегти нашу безпеку <...> Усі, включно зі мною, завжди віддають перевагу маслу перед гарматами, але без адекватних гармат ми незабаром можемо опинитися і без масла. "Si vis Pacem, Para Bellum" – якщо хочеш миру, готуйся до війни", — стверджує Боррель.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Жозеп Боррель запевнив, що Україна до березня отримає не всі снаряди, обіцяні їй Європейським Союзом. За його словами, зараз Україні, починаючи з березня 2023 року, було надано 330 тисяч снарядів із обіцяного мільйона. Здебільшого ці снаряди було передано із європейських запасів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – дефіцит боєприпасів, що наростає, може змусити українських захисників приймати складні рішення щодо пріоритетності певних ділянок фронту: вибирати де територіальні поразки є найменш руйнівними. Про це йдеться у огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Раніше "Коментарі" писали – Жозеп Боррель закликав посилити допомогу Україні. За словами європейського чиновника, у разі перемоги Путіна у війні в Україні під загрозою буде безпека Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини