Головна Новини Світ ЄС Боррель розповів, якою має бути відповідь Заходу на обхід антиросійських санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель розповів, якою має бути відповідь Заходу на обхід антиросійських санкцій

Жозеп Боррель вважає, що країни ЄС повинні розпочати боротьбу з обходом санкцій проти Росії

сьогодні, 08:10
Поділіться публікацією:

Західні країни, включно з державами ЄС, повинні збільшити контроль за експортною активністю компаній, які виробляють чутливі електронні елементи, які використовуються росіянами у виробництві зброї. Такою має бути відповідь Заходу на обхід антиросійських санкцій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє "Укрінформ".

Боррель розповів, якою має бути відповідь Заходу на обхід антиросійських санкцій

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Боррель зазначив, що завдяки західному електронному обладнанню Росія продовжує виробляти зброю та військову техніку.

"Коли ви розкриваєте російську зброю, ви знаходите там західні електронні компоненти. Тому ми маємо продовжувати боротися проти обходу санкцій та розпочинати цю роботу вдома. Ми повинні посилити контроль за компаніями, які експортують критичні елементи до третіх країн", — зазначив Жозеп Боррель.

Топ-дипломат повідомив, що під час Ради ЄС у понеділок міністри закордонних справ заслухали спецпредставника ЄС щодо санкцій Девіда О'Саллівана, та обговорили шляхи посилення санкцій проти країни-агресора та підвищення їх ефективності.

За словами Борреля, необхідно більше санкцій проти російського тіньового флоту та проти російських здібностей експортувати гідрокарбонати.

"Збільшується кількість суден, що дозволяють Росії продовжувати експорт нафти поза лімітами та поза ціновими стелями", — сказав представник ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, яка країна постачає розкішні авто в РФ, незважаючи на санкції.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Європейський Союз може зважитися на рішучий крок та запровадити санкції проти Грузії. Це станеться у тому випадку, якщо Тбілісі й надалі продовжуватиме відходити від демократії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив у п'ятницю посол ЄС у Тбілісі Павло Герчинський, пише "Reuters".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини