Головна Новини Світ ЄС Боррель закликав Європарламент надати більше зброї Україні й відмовитися від російських енергоносіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель закликав Європарламент надати більше зброї Україні й відмовитися від російських енергоносіїв

Голова Європейської комісії заявила, що Європа розгляне нові санкції щодо імпорту енергоносіїв з росії

6 квітня 2022, 16:26
Поділіться публікацією:

Жозеп Боррель, представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки, наголосив на засіданні Європарламенту, що ЄС зацікавлений в завершенні війни в Україні. Тому повинен озброїти Україну та відмовитися від російських енергоресурсів. Про це пише нардеп Людмила Буймістер, коментуючи статтю Reuters.

Боррель закликав Європарламент надати більше зброї Україні й відмовитися від російських енергоносіїв

Фото ілюстративне / Pixabay

В промові він сказав, що якщо європейці не хочуть, що Українська держава була зруйнована, розчленована територіально із мільйонами жертв та біженців, то ЄС має надати озброєння українцям.

"Ми хочемо, щоб це закінчилося якомога швидше, але не будь-яким шляхом. Тому що, якщо ми збираємося мати зруйновану країну, яка була територіально розчленована та зруйнована, з мільйонами людей у ​​вигнанні та мільйонами загиблих, то ні, ми не хочемо, щоб ця війна закінчилася так, – сказав він. Тому ми повинні продовжувати озброювати Україну... Більше зброї — ось чого від нас очікують українці. Ми дали Україні 1 мільярд євро... але мільярд євро – це те, що ми щодня платимо Путіну за ту енергію, яку він нам дає".

Боррель зазначив, що закупівлею російської нафти і газу ЄС дає росії набагато більше грошей, ніж фінансова допомога, яку блок надав Україні.
Також голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час засідання наголосила, що ЄС запровадить додаткові санкції проти росії, ймовірно, включаючи заходи проти імпорту нафти.

Раніше ми писали, як вплине на ЄС відмова від енергоносіїв з країни-агресора й чому росіяни шукають покупців в Азії. Що відбувається наразі на ринку енергоносіїв й чому Європі не загрожує економічне падіння через відмову від російського газу розповідають політики. Станом на 31 березня світові ціни на нафту знизилися на 5-6%. Така реакція ринків на новину від уряду США продавати нафту зі стратегічного резерву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини