Головна Новини Світ ЄС Боррель заявив про історичну зустріч ЄС в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель заявив про історичну зустріч ЄС в Україні

27 міністрів закордонних справ Європейського Союзу зібрались в Україні.

2 жовтня 2023, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель приїхав в Україну та заявив, що у Києві відбувається історична зустріч. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Борреля.

Боррель заявив про історичну зустріч ЄС в Україні

Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

Крім Жозепа Борреля до України приїхали представники інших країн членів Європейського Союзу, які вперше зібрались в країні, яка не входить до організації.

"Сьогодні я збираю міністрів закордонних справ ЄС у Києві на першу в історії зустріч усіх 27 держав-членів за межами ЄС", — написав Жозеп Боррель та додав, що "майбутнє України в ЄС".

Перед зустріччю з міністрами закордонних справ Євросоюзу верховний представник ЄС встиг зустрітись з європейськими делегаціями в Україні та подякував їм за виконану роботу. Крім того, Боррель прийшов у Бабин Яр, де вшанував пам’ять загиблих 33 тис. людей, які були вбиті 82 роки тому нацистами. За словами Борреля головна мета сьогодення – це зробити так, щоб подібні злочини проти людства не повторились знову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни Європейського Союзу відповіли на повідомлення українських посадовців щодо можливої видачі українців, які уникнули мобілізації та виїхали за кордон з порушенням правил. Попри плани використати екстрадицію для повернення українських чоловіків Угорщина, Німеччина та Чехія заявили, що не будуть видавати українців, які знаходяться в їх країнах посилаючись на внутрішні правила та міжнародні конвенції.

Також "Коментарі" писали, що польський міністр пригрозив Україні та заявив, що вступ до ЄС буде не таким легким.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини