Головна Новини Світ Польща Польський міністр погрожує Україні: вступ до ЄС буде не таким легким
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський міністр погрожує Україні: вступ до ЄС буде не таким легким

Польща не погодиться на приєднання України до ЄС, стверджує міністр сільського господарства Роберт Телус.

14 вересня 2023, 09:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Суперечка щодо зняття ембарго на українське зерно продовжується та набирає нових обертів. Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус пригрозив Україні важкими умовами вступу до ЄС.

Польський міністр погрожує Україні: вступ до ЄС буде не таким легким

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус. Фото: PAP

Під час інтерв’ю на Radio Plus польського міністра запитали, чи може членство України в ЄС стати загрозою для польського сільського господарства у майбутньому.

"Це те, що ми зараз робимо, це наша сильна позиція, це ми зробили 15 квітня, це будує можливість вступу України до Європейського Союзу. Якщо ми сьогодні не створимо ці інструменти, то Польща точно не погодиться на приєднання України", – сказав Роберт Телус.

Телус вказує, що коли Польща приєднувалась до Європейського союзу, то повинна була виконати жорсткі умови. Тепер, на його думку, поляки мають поставити умови для України. Міністр пояснює свою позицію тим, що "польське сільське господарство ніколи не виграє українське".

Нагадаємо, що 15 квітня Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина та Болгарія почали вводити ембарго на імпорт кукурудзи, пшениці, соняшнику та ріпаку з України. Європейська комісія погодилась з такими діями та ввела заборону на початку травня 2023 року. Попередньо заборона діяла до 5 червня, а потім була продовжена до 15 вересня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, який оголосив неприйнятне для України рішення щодо продовження заборони на українське зерно.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина ставить ультиматум Євросоюзу щодо України. Міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь попередив ЄС, що його країна введе самостійно ембарго, якщо Брюссель не підтримає таке рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини