Головна Новини Світ ЄС Чехи влаштували "референдум" перед посольством Росії про приєднання Калінінграду до Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехи влаштували "референдум" перед посольством Росії про приєднання Калінінграду до Чехії

98% проголосували за.

11 жовтня 2022, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 жовтня перед посольством Росії в Празі чехи влаштували "референдум" про включення Краловця, себто Калінінграда до складу Чехії. Організатори розповіли, що така акція спрямована на підтримку України і спосіб показати безглуздість російських фіктивних референдумів. Про це повідомляє Twitter акаунт міста Краловець.

Чехи влаштували "референдум" перед посольством Росії про приєднання Калінінграду до Чехії

Чехія анексувала Калінінградську область Росії. Фото з відкритих джерел

Ідеї про те, що Чехія має приєднати Калінінградську область Росії, виникла в результаті жарту кілька тижнів тому. Коли один з користувачів соціальної мережі розділив Калінінградську область на дві частини, одна відійшла Польщі, а інша – Чехії.

Незважаючи на жарт, таке рішення має певне історичне підґрунтя, адже місто Калінінград, яке в Чехії звучить як Краловець заснував у 13 столітті тевтонський орден на честь чеського короля Отакара II.

Організатори заходу розповіли, що Володимир Путін створив прецедент у міжнародному праві, коли анексував території України і тепер Чехія так само через референдум отримає Калінінград. Також організатори акції біля російського посольства говорять, що такий референдум підкреслює усю абсурдність російської влади.

"Ми хочемо подякувати всім за участь у сьогоднішньому заході перед посольством Росії. Під час сьогоднішнього голосування з результатом 98% остаточно було вирішено, що Краловець приєднається до Чехії. Зібрано 110 000 крон, які будуть відправлені на підтримку України." — пишуть на сторінці Краловця у Twitter.

Біля посольства зібралося близько 200 людей. Обійшлося без інцидентів. Учасники принесли транспаранти з написами "зберігайте спокій і анексуйте Краловець", "Краловець був, є і буде чеським. – В. І. Ленін".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чехи намагаються анексувати Калінінград.

Також "Коментарі" писали про "подарунок для Путіна". Громадяни Чехії назбирали гроші на танк для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини