Головна Новини Світ ЄС Чехія відкриває кордони для туристів з ряду країн: умови в'їзду
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія відкриває кордони для туристів з ряду країн: умови в'їзду

Умови прибуття в країну регулюються так званою картою мандрівника

28 травня 2021, 15:03
Поділіться публікацією:

Охочі подорожувати між Чехією та Угорщиною, Німеччиною, Польщею, Австрією, Словаччиною, Словенією і Хорватією можуть зробити це з 31 травня після отримання першого щеплення від коронавірусу. З вівторка, 1 липня, країну зможуть відвідувати вакциновані громадяни з Ізраїлю, Австралії, Таїланду, Нової Зеландії, Сінгапуру та Південної Кореї, пише РБК-Україна з посиланням на novinky.cz.

Чехія відкриває кордони для туристів з ряду країн: умови в'їзду

Чехія відкриває кордони для туристів з ряду країн - фото з відкритих джерел

Даною інформацією поділився міністр охорони здоров'я Чехії Адам Войтех, зазначивши при цьому, що COVID-сертифікати для мандрівників з цих семи країн також будуть визнані. З його слів, вони можуть стати в пригоді для відвідування деяких закладів, що знаходяться в Чехії.

За даними видання, міністр закордонних справ Якуб Кулханек пізніше заявив, що щеплені люди з Ізраїлю, Австралії, Таїланду, Нової Зеландії, Сінгапуру та Південної Кореї також зможуть в'їжджати на територію країни та користуватися послугами галузей туризму та обслуговування.

Відзначається, що водночас в'їзд до Чехії буде дозволено громадянам, які мають принаймні 22 дні після першої дози вакцини, з Німеччини, Австрії, Угорщини, Словенії, Польщі та Словаччини.

Умови прибуття до Чехії регулюються так званою картою мандрівника, оновлення якої має видати сьогодні Міністерство охорони здоров'я країни.

Нагадаємо, що влада Чехії мають намір вимагати від Росії виплати компенсації в розмірі не менше 1 млрд крон (близько 47 млн доларів) за вибухи на складах боєприпасів у Врбетіце у 2014 році. Як може далі розвиватися ситуація? Чи буде Росія намагатиметься згладити її або попереду — збільшення конфлікту? Щоб розібратися в цих питаннях, портал "Коментарі" звернувся за допомогою до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини