Головна Новини Світ ЄС Чехія зариває двері для російських туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія зариває двері для російських туристів

Йдеться про російських власників туристичної шенгенської візи. До Чехії їх перестануть пускати з 25 жовтня.

12 жовтня 2022, 19:13
Поділіться публікацією:

Чехія закриває в'їзд для громадян Росії із туристичною шенгенською візою з 25 жовтня. Про це заявив міністр закордонних справ країни Ян Липавський, про що йдеться на офіційному порталі міністерства .

Чехія зариває двері для російських туристів

Голова МЗС Чехії Ян Ліпавський. Фото: скриншот


Відповідне рішення було ухвалено у відповідь на поточну ситуацію в Україні та розраховано також на недопущення подальшої ескалації з боку РФ.


"Поки що в Україні російські ракети падають на дитячі майданчики та на людей, які просто їдуть на роботу, щодня через міжнародний аеропорт до Чехії виїжджають до 200 громадян РФ. Саме тому ми домовилися, що у в'їзді буде відмовлено тим громадянам Росії, які прибувають на територію Чехії через зовнішні кордони Шенгенської зони – тобто через наш міжнародний аеропорт – з метою туризму, спорту чи культури", — заявив керівник зовнішньополітичного відомства.


Своїм рішенням Прага приєдналася до європейських партнерів, які раніше запровадили аналогічний захід. Йдеться про країни Балтії, Польщу та Фінляндію — ці країни вже закрили свої кордони для російських туристів.


У той же час, як повідомляло видання "Коментарі", президент Росії Володимир Путін, навпаки, заявляв, що доручить МЗС РФ опрацювати скасування віз для туристів із зарубіжних країн , не ґрунтуючись при цьому на принципах взаємності.


"Я пропонував би не говорити про конкретні країни, не треба нікому нічого нав'язувати, потрібно просто говорити про співпрацю у двосторонньому плані. З приводу встановлення безвізового режиму треба з МЗС порадитись. З деякими вже є безвізові поїздки", — сказав керівник Кремля.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини