Головна Новини Світ ЄС Чехія знайшла для ЗСУ снаряди. Скоро вони будуть в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія знайшла для ЗСУ снаряди. Скоро вони будуть в Україні

Боєприпаси можуть доставити в Україну у найближчі тижні

1 березня 2024, 22:47
Поділіться публікацією:

Чехія законтрактувала для ЗСУ першу партію снарядів, які вже за кілька тижнів можуть доставити в Україну, повідомив гендиректор з питань оборонної політики Ян Іреш.

Чехія знайшла для ЗСУ снаряди. Скоро вони будуть в Україні

Україна потерпає від нестачі снарядів. Фото з відкритих джерел

Ян Іреш не розкрив інформацію про те, які саме європейські країни є учасниками відповідної ініціативи Чехії. Він також не розповів, в якій країні будуть закуплені боєприпаси.

Разом з тим Ян Іреш зазначив, що інформація про постачання снарядів, швидше за все, буде розкрита після того, як вони прибудуть в Україну.

Раніше президент Петр Павел повідомив, що Чехії вдалося знайти за межами ЄС сотні тисяч артилерійських боєприпасів. А саме — 500 тисяч снарядів калібру 155 мм та 300 тисяч калібру 122 мм.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що якщо Україна програє війну РФ, диктатор Володимир Путін не зупиниться та нападе на країни НАТО, заявив на слуханнях Комітету з питань збройних сил Палати представників очільник Пентагону Ллойд Остін. "Якщо Путін досягне успіху в Україні, він не зупиниться. Путін продовжить більш агресивні дії в регіоні. А інші автократи в усьому світі будуть дивитися на це і будуть заохочені тим фактом, що це сталося і що ми не змогли підтримати демократичну державу", — наголосив глава Пентагону.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час боїв в Авдіївці та за межами міста російська армія застосовує різне озброєння і тактику, розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, ворог постійно адаптується, шукає різні шляхи та при цьому традиційно не береже особовий склад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини