Головна Новини Світ ЄС Через Польщу Україна може не отримати 18 млрд доларів від ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Через Польщу Україна може не отримати 18 млрд доларів від ЄС

Польща не підписала пакет угод в який входила фінансова допомога для України від ЄС на 18 млрд доларів.

15 грудня 2022, 12:03 comments1221
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 грудня Польща відмовилась підписати пакет угод, де також була схвалена фінансова допомога від Європейського Союзу для України в розмірі 18 млрд євро. Брюссель нещодавно погодив усі деталі з Угорщиною, яка скасувала своє вето на допомогу. Тепер свої умови називає Польща. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Через Польщу Україна може не отримати 18 млрд доларів від ЄС

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

В пакет угод входила фінансова підтримка України, план витрат для Угорщини з Фонду ЄС з відновлення після пандемії, блокування 6,3 млрд євро для Будапешта та податкова реформа. Чиновники ЄС мали підписати угоду о 17:00, проте прем’єр-міністр Польщі попросив перенести зустріч на 20:00. Проте ввечері так і не було підписано пакет угод. До обговорень цих питань політики повернуться 15 грудня.

"Є велике розчарування тим, що Польща ставить під загрозу допомогу Україні, блокуючи мінімальний податок", — сказав дипломат ЄС.

Польща блокувала корпоративний податок ЄС кілька місяців тому, проте погодилась на умови. Потім допомогу для України блокувала Угорщина. Тепер Польща знову не погоджується на введення податку і підписує пакет угод.

Відповідно до узгоджених умов пакета, якщо на один із пунктів накладено вето – як зараз щодо мінімальної податкової ставки в Польщі — тоді всі інші питання не приймаються. І план перерахування Україні 18 мільярдів євро провалюється.

"Це схоже на насильницькі стосунки: вони продовжують обіцяти, що наступного разу все буде по-іншому, але в глибині душі ми знаємо, що нам будуть завдавати шкоди знову і знову", — сказав дипломат ЄС для Politico.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заговорив про майбутню співпрацю з Росією.

Також "Коментарі" писали про 10 країн ЄС, громадяни яких найменше підтримують Україну у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини