Головна Новини Світ ЄС Через суперечки Макрона і Шольца гальмується допомога Україні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Через суперечки Макрона і Шольца гальмується допомога Україні: що відомо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і Президент Франції Еммануель Макрон нібито перестали ладнати між собою

4 жовтня 2023, 19:40
Поділіться публікацією:

Лідер  Франції Емануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц ніби "не ладнають між собою". З цієї причини   уповільнено  затвердження рішень на рівні країн-членів ЄС, йдеться і  про надання допомоги Україні. Про це повідомляє   Financial Times, посилаючись на  думки шістьох європейських чиновників.

Через суперечки Макрона і Шольца гальмується допомога Україні: що відомо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон (фото з відкритих джерел)

Як зазначено в публікації цього  видання, відсутність консенсусу між лідерами Франції та Німеччини  призвела до затримки  у вирішенні  чималої кількості питань – це як подальше фінансування України, так і внутрішні проблеми ЄС.

За  інформацією європейських  посадовців, глухий кут у перемовинах з  кількох пріоритетних питань "налякав Брюссель та інші столиці ЄС, а також продемонстрував складність прийняття рішень без узгодження між Парижем і Берліном".

Тут йдеться і про перемовини  про розмір внеску в шестирічний бюджет Євросоюзу — саме в ньому  йдеться про  ключову фінансову допомогу  Києву.  

В публікації згадується про пригальмування реформи ринку електроенергії ЄС, цьому заважають  суперечки лідерів  Франції та Німеччини щодо ядерної енергетики. Від неї Берлін відмовивсь, але вона  займає центральне місце в енергетичній політиці Парижа.

"Відсутність особистої хімії між Шольцом і Макроном не допомагає. Схоже, вони просто не ладнають. І це в основі всього", — зазначив  один з чиновників, що був  учасником переговорів між  французьким президентом та німецьким канцлером.

  Але держсекретарка Франції у справах Європи Лоуренс Бун відкидає  заяву про можливий  розкол між лідерами  Франції та Німеччини.

"Франція і Німеччина мають однакове бачення Європи, хоча з певних питань справді важко досягти консенсусу, зокрема щодо енергетики або нових бюджетних правил ЄС. За її словами, розбіжності є природними, оскільки "йдеться про великі структурні питання, пов’язані з конкурентоспроможністю наших економік", — заявила вона.

При цьому ці  дві країни  володіють  досвідом в пошуку рішень і "визнання того, що вони потрібні одна одній, щоб бути в змозі керувати ЄС".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц зробив нову заяву про війну в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини