Головна Новини Світ ЄС Чи домовилися лідери ЄС про керівні посади: Politico дізнався про насторожуючі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи домовилися лідери ЄС про керівні посади: Politico дізнався про насторожуючі деталі

Консультації про те, кого призначити на керівні посади в ЄС, все ще тривають.

18 червня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

Лідери Європейського Союзу на зустрічі у понеділок увечері так і не змогли домовитися про кандидатури на головні посади в Євросоюзі, зокрема про другий термін президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Politico", з посиланням на джерела серед дипломатів ЄС.

Чи домовилися лідери ЄС про керівні посади: Politico дізнався про насторожуючі деталі

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Як повідомили виданню три дипломати ЄС, лідери Євросоюзу в понеділок увечері не підтримали Урсулу фон дер Ляєн на наступний термін на посаді президента Європейської комісії, незважаючи на запевнення президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Олафа Шольца, що вони наближаються до домовленості.

"Великі надії на угоду з вищих посад розвіялися, коли глави держав та урядів посперечалися щодо кадрових призначень", — пише видання.

"Сьогодні немає жодної домовленості", — заявив президент Європейської ради Шарль Мішель журналістам пізно увечері у понеділок після вечері лідерів.

Європейський дипломат на умовах анонімності розповів, що хоча учасники переговорів узгодили три прізвища, лідери продовжать обговорення пізніше, ймовірно, на наступній зустрічі 27-28 червня.

Видання пише, що після європейських виборів швидко сформувався консенсус щодо обрання німкені фон дер Ляєн на другий термін на посаду голови Європейської комісії, португальця Антоніу Кости – на посаду голови Європейської ради, Роберти Метсоли (Мальта) – на посаду голови Європейського парламенту та Кайї Каллас (Естонія) – посаду глави зовнішньополітичного відомства.

В останні тижні низка європейських лідерів наголошувала на необхідності наступності, враховуючи війну Росії в Україні та потенційне повернення колишнього президента США Дональда Трампа.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що означає нова конфігурація сил у Європарламенті: які наслідки для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини