Головна Новини Світ ЄС Чи готовий ЄС до приєднання України: ЗМІ дізналися, до чого готуватися українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий ЄС до приєднання України: ЗМІ дізналися, до чого готуватися українцям

Журналісти зазначають, що якщо хтось думає, що шлях Києва до НАТО важкий, то слід почекати та побачити його боротьбу за вступ до ЄС

17 липня 2023, 16:05 comments4918
Поділіться публікацією:

Україна перебуває на шляху приєднання до НАТО та Євросоюзу, але лідери країн-членів Альянсу лише розчарували Київ розпливчастою заявою про вступ, коли "будуть виконані умови". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в аналітичному матеріалі ForeignPolicy.

Чи готовий ЄС до приєднання України: ЗМІ дізналися, до чого готуватися українцям

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Видання при цьому наголосило на чесності НАТО, яке каже, що ще потрібно подолати перешкоди.

"Це різко контрастує з ЄС та його заявами про членство України. Якщо ви думаєте, що шлях України до НАТО — це боротьба, зачекайте, що станеться, коли наблизиться вступ України до ЄС", — написало видання.

У матеріалі наголошується, що гучна риторика Брюсселя про майбутнє України в ЄС, яка ніби говорить, що приєднання Києва до блоку справа вирішена.

Видання нагадало, що коли президент України Володимир Зеленський відвідав Брюссель у лютому, лідери ЄС розштовхували один одного, щоб сфотографуватися з лідером воєнного часу. Президент Євроради Шарль Мішель привітав Зеленського твітом:"Ласкаво просимо додому, Ласкаво просимо в ЄС".

При цьому, коли членство в ЄС детально обговорюється з Україною, основна увага приділяється тому, що Київ повинен зробити, щоб приєднатися. Українці ж приймають нові закони і реформи, необхідні для членства в ЄС.

"Українцям ставлять дедалі нові галочки у довгому списку справ, пов'язаних із членством у ЄС, від реформи своєї судової системи до розробки нового закону про ЗМІ та боротьби з корупцією", — констатує Foreignpolicy.

Але, коли Україна працює над вступом до ЄС, Брюссель робить недостатньо, щоб бути готовим прийняти Україну. Таким чином, пишномовна риторика лідерів ЄС про членство України не відповідає їхнім діям.

"Щоб приєднати країну з такими розмірами, населенням, низьким рівнем доходів, фінансуванням та потребами у відновленні, як змучена війною Україна, буде потрібна серйозна реформа інститутів, політики та бюджетних процесів ЄС. Принаймні це викличе запеклі конфлікти між нинішніми членами щодо розподілу коштів ЄС", — пояснило ситуацію видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європа рішуче засудила дії Росії, зазначивши, що це "цинічний крок" та "абсолютно аморально".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини