Головна Новини Світ ЄС Чи готовий ЄС розглядати "мирні" вимоги Путіна: що сказав Боррель
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий ЄС розглядати "мирні" вимоги Путіна: що сказав Боррель

В ЄС заявили, що агресор не може диктувати умови миру

15 червня 2024, 21:03
Поділіться публікацією:

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель назвав неприйнятним так званий "мирний план" російського диктатора Володимира Путіна.

Чи готовий ЄС розглядати "мирні" вимоги Путіна: що сказав Боррель

ЄС відкинув «мирний план» Росії. Фото з відкритих джерел

"Неприйнятні вимоги Путіна мають на меті легітимізувати вторгнення та підірвати мирні зусилля, тоді як Росія переозброюється та готується до тривалої війни. Агресор не може диктувати умови припинення вогню", – наголосив Жозеп Боррель.

Він відзначив, що РФ не демонструє реального інтересу до миру.

Жозеп Боррель також нагадав, що умови миру викладені у Статуті ООН та резолюції Генеральної асамблеї про справедливий і тривалий мир в Україні, яку підтримала 141 держава.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 57% громадян Росії допускають можливість початку нової світової війни. Як показало опитування дослідницької групи Russian Field, головним противником РФ в потенційному глобальному конфлікті 71% росіян назвав США. До списку противників також потрапили Велика Британія (40%), Франція (39%), Німеччина, Польща та країни Балтії. Україну як противника бачать лише 12% росіян. Основними союзниками Росії у світовій війні опитані назвали Китай (58%), Білорусь (48%), Іран (21%) та КНДР (20%).

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що посилення мобілізації та проблеми з енергопостачанням створюють все більше напруження в українському суспільстві, яке влада не може далі ігнорувати, переконаний політолог Ігор Рейтерович. За його словами, негативне ставлення до мобілізації можна виправити шляхом зміни механізмів її проведення. Говорячи про проблеми в енергетичному секторі, політолог заявив, що чинний уряд повинен піти у відставку, позаяк повністю бездіє. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 червня 2024, 20:35

З часом наближення приходу Трампа вони будуть більш зговірливі. Так веде себе будь-яка дівчина. Просто зараз намагаються більше отримати від залицяння.


Новини